На сједници ВСТВ БиХ извјештај о владавини права

Високо судско и тужитељско вијеће Босне и Херцеговине (ВСТВБиХ) заказало је редовну сједницу за 18. и 19. децембра, на којој би чланови тог регулаторног тијела требали дати мишљење на Акциони план за провођење стратегије за борбу против корупције 2020-2024. године.

Босна и Херцеговина 18.12.2019 | 08:09
На сједници ВСТВ БиХ извјештај о владавини права

Како је приједлогом дневног реда предвиђено, почетком другог дана засједања биће разматран Извјештај групе експерата о питањима владавине права у Босни Херцеговини, потврђено је Фени у ВСТВ-у.

Ради се о извјештају тима ексерата који је 5. децембра у Бриселу у склопу засједања Пододбора за правду, слободу и сигурност између Европске уније (ЕУ) и Босне и Херцеговине представио Реинхард Прибе, виши независни правни експерт ЕУ.

Планирано је, такође, да се чланови ВСТВ-а очитују о Информацији у вези с Упитником ЦЕПЕЈ-а/Европске комисије за државе региона западног Балкана.                                                         

На дневном реду сједнице је и Приједлог програма рада ВСТВ-а БиХ за 2020. годину.

У склопу информација директора Секретаријата ВСТВ-а предвиђено је разматрање Извјештаја интерне ревизије процеса средњорочног планирања и годишњег програмирања у ВСТВ-у, те Информације с одржаних састанака функционалних радних група за проведбу Стратегије за реформу сектора правде у БиХ.

ВСТВБиХ би се, истовремено, требао изјаснити у вези с Извјештајем о извршеној анализи стања и потреба за менторством у судовима и приједлогу оквирног програма менторства који ће бити имплементиран у пилот фази, као и о Извјештају Радне групе за унапрјеђење предмета стечаја и ликвидација.

На сједници ВСТВ-а ће, према устаљеној пракси, бити донесен одређени број одлука о престанку и(или) продужењу мандата, те именовању носиоца правосудних функција у Босни и Херцеговини.

(Агенције)

Коментари / 7

Оставите коментар
Name

Борац Р Српскен

18.12.2019 07:29

КАКО ЦЕ ВСТВ БОРИТИ СЕ ПРОТИВ КРИМИНАЛА КАДА СУ ИХ КРИМИНАЛЦИ ПОСТАВИЛИ НА ТА МЈЕСТА.

ОДГОВОРИТЕ
Name

е мој ти

18.12.2019 08:39

ми који смо се борили и крварили за ову дрзаву смо и криви сто дозволисмо да се ово десава..у борби јунаци у миру безкицмењаци, ето то смо ми лафо борци

Name

ГОСН ПЕРИЋ

18.12.2019 07:35

Дајте нам господина Бранка. Он из америчке амбасаде телали о људским правима, а кад треба казнити нарко дилере онда им са 50.000 казну смањи на 5000 марака. Господине Перићу. На улазу у праву државу зове се Сингапур добијете прво папирић на коме пише Друг Смугглинг ис Деадтх Пеналтy. И такве, какве ви ослобадјате казни, објесе на аеродрому, одмах. Ма ни до града немогу стићи. Од тих ваших нарко дилера којих се накотило ко гов..... оде нама омладина. Ајте нам одговорите је ли то правни систем. Јел то држава. Јел то судство. И у ствари шта је то.

ОДГОВОРИТЕ
Name

борац

18.12.2019 08:32

Па нису луди да доносе одлуке против сами себе.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Трагикомика

18.12.2019 09:45

Најкорумпиранија институција кривосудја БИХ расправља о праву. ФУЈ!!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Јаффа

18.12.2019 09:49

Оксиморон...судство анализира само себе!

ОДГОВОРИТЕ
Name

ВИЛИ

18.12.2019 10:01

Од овог ВСТВ немоземо очекивати ништа позитивно, хитно смијенити све чланове те корумпиране институције.

ОДГОВОРИТЕ