Ратници ИД и њихове породице долазе у БиХ

Полицијске агенције у БиХ обавијештене су јучер да би коначно средином ове седмице у БиХ из Сирије требали бити депортирани бх. држављани који су се борили за Исламску државу (ИСИЛ), открива „Дневни аваз“.

Босна и Херцеговина 17.12.2019 | 19:24
Ратници ИД и њихове породице долазе у БиХ

Нова информација

Према незваничним информацијама, ради се о тридесетак бх. држављана, од чега је седам жена и 16 дјеце. Ова група требала је и прије двије седмице, одлуком Предсједништва БиХ, стићи у Сарајево, али је дан пред депортацију све одгођено.

Како тврде извори тог портала, агенције су поново добиле обавијест, али да и даље не знају тачан број особа које требају бити депортиране. За сада се претпоставља да бројка са женама и дјецом неће бити мијењана.

- Имамо информацију да ће доћи средином седмице и то је све. Не знамо колико ће их доћи - тврди тај извор.

Међу депортираним особама налази се и седам ИСИЛ-оваца. Тако би БиХ коначно требали бити изручени Јасмин Кесеровић, Абдулах Чурт, Сенад Касуповић, Емир Алишић, Хамза Лабиди... Сви они већ се налазе на потјерницама и бит ће проведени у Притворску јединицу Суда БиХ.

Раније је било говора о томе да их је у групи девет, али се не зна ко је отпао, наводи Аваз.

(БН)

 

 

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

Станиша М.

18.12.2019 06:53

Па шта, похапсите то и у бувару, .....е велик проблем!

ОДГОВОРИТЕ
Name

МЕРХАБА АСКЕРИ

18.12.2019 07:21

Сад ће наш Врховни Клептоман изаћи с поздравом Мерхаба Аскери. Како су се борили за НАТО, а и њему је тај исти нешто драг, да потврди припадност. И да га коначно скину с црне листе. И не знам шта више уопште чекају. Ха,ха,ха.

Name

Сарај

18.12.2019 13:38

Па треба им позелити добродослицу обзиром да сви бјезе из БиХ!

ОДГОВОРИТЕ