"Вучић прихватио моју молбу да помјери изборе"

Премијерка Србије Ана Бранабић изјавила је данас да је лично замолила предсједника Србије Александра Вучића да се максимално помјери датум одржавања избора, али у складу са законом и Уставом.

Србија 14.12.2019 | 20:03
"Вучић прихватио моју молбу да помјери изборе"
Брнабић је додала да је предсједник био против тога, али да је прихватио њену молбу.

Она је на конференцији за новинаре рекла да је Вучић сматрао да је за Српску напредну странку боље да избори буду што прије, да је то боље за грађане, али да су жељели да изађу у сусрет дијелу опозиције и захтјевима европарламентараца.

– Могу само да претпоставим да ће опозиција која је тражила вријеме да се додатно размахне, да представи бриљантне идеје попут упада у РТС, превртања коцке, куцања на Скупштину, и на најбољи начин искористи то вријеме – рекла је Брнабић.

Брнабић је истакла да је расписивање избора ексклузивно право предсједника Србије и да је она тражила помјерање да би показали добру вољу да се опозицији да додатно вријеме, али је додала да одлагање за девет мјесеци није по Уставу. 

– Мени из мојих разговора са предсхедником не дхелује да је он спреман да компромитује Устав и законе. Не вјерујем да ће померања од девет мјесеци бити – рекла је Брнабић.

Она је истакла да вјерује да ће Вучић обавијестити јавност када ће бити избори, а да она није овлаштена да говори о томе.

Премијерка је рекла да је од почетка међустраначког дијалога уз посредство Европске уније, Влада Србија радила све што су партнери тражили или опозиција.

Она је рекла да поправљање изборних услова нису празна обећања, већ да има 17 препорука из дијалога и да је више од 70 одсто препорука у потпуности урађено.

(РТС)

Коментари / 0

Оставите коментар