Пустили пијаног возача, па изазвао несрећу

Амир Грахић и Един Хабибовић, полицајци из Какња, суспендовани су јер су кроз наплатне рампе пустили пијаног возача К. Ј. , који је затим изазвао несрећу у којој су погинули К. Ј. и музичар Ален Омербашић, потврђено је из Тужилаштва Зеничко-добојског кантона.

Босна и Херцеговина 14.12.2019 | 18:24
Пустили пијаног возача, па изазвао несрећу
– Након тога ће услиједити и доношење тужилачке одлуке – каже Мирна Пољац, портпарол Тужилаштва ЗДК.

Подсјетимо, суспендовани полицајци зауставили су возача К. Ј. Иако је био видно пијан, полицајци су га пропустили. Ту, међутим, није крај њихове траљавости, која је, на крају, коштала два живота, преноси Аваз.

Након што су пустили К. Ј., он је дошао до наплатних кућица на аутопуту, али је био толико пијан да није могао сам узети картицу. То су за њега урадили полицајци из Какња Грахић и Хабибовић. Један од њих је, пришао рампи, узео картицу и дао је К. Ј., који је, онда, наставио вожњу на ауто-пут, али у супротном смјеру.

Како је открио полицајци су претходно, десетак метара од рампе, гдје је, иначе, често позиционирана патрола и гдје се врши контрола возача и возила који улазе на А-1, зауставили возача “шкоде” и разговарали с њим. 

Умјесто да га искључе из саобраћаја и санкционишу, они су га пустили. У наставку ноћи догодила се стравична несрећа, око 3.30 сати у мјесту Тичићи.

Убрзо су се медијима прошириле стравичне фотографије посљедица директног судара “шкоде” и БМW. Из смрсканих возила извучена су тијела возача шкоде К. Ј. из Какња и младог хармоникаша Алена Омербашића, који је управљао БМW.

Возач “шкоде” из Какња успио је тако доћи до Тичића, али је у том тренутку наишао БМW. Од силине удара, из оба аутомобила испали су мотори. Увиђај је под надзором тужиоца трајао више сати.

Поред суспензије из службе, Тужилаштво ЗДК води истрагу против Грахића и Хабибовића.

(Аваз)

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

Марко

14.12.2019 18:28

Нема док полиција небуде једнако гледала сваког а не сједнима се рукују и прицају а није ни везан понекад ни светла упаљена сто сам доста пута гледао из локала док пијем кафу а кога незнају тразе длаку у јајету да га казне.И ово је цист примјер непрофесионалног односа.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Вирус

15.12.2019 10:50

Нема дрзаве па каква полиција мафија на власти.

Name

Кад размислис,

15.12.2019 14:05

дугогодисња робија за полицајце, неце вратити изгубљене зивоте, али це сигурно сацувати понеки невин зивот. Треба да слузи за примјер другима.