Бореновић: Немам позитивних очекивања од новог Савјета министара БиХ

Предсједник Партије демократског прогреса (ПДП) и посланик у Представничком дому Парламентарне скупштине БиХ Бранислав Бореновић од новог Савјета министара БиХ нема, како каже, ниједно позитивно очекивање.

Република Српска 14.12.2019 | 16:14
Бореновић: Немам позитивних очекивања од новог Савјета министара БиХ
Успјех ће бити, сматра, да не покваре и постојеће стање.

"Мислим да је ово, након дужег времена састав Савјета министара БиХ од којег се баш ништа посебно ни не очекује, што им је можда и добра полазна основа. Обзиром да су се коначно послагале политичке странке по оној народној “нашла крпа закрпу” биће занимљиво пратити њихове међусобне играрије у наредном периоду, што значи да ће бити успјех барем да не покваре и постојеће стање", навео је Бореновић.

Упитан ће бити, каже, било какав њихов резултат у корист грађана, јер су до сада показали да их једино интересује подјела фотеља, повећање намета на штету грађана и сакривање стратешких докумената од властитог народа.

"Прве поруке које долазе од предсједавајућег Савјета министара БиХ Зорана Тегелтије, као што је повећање стопе ПДВ-а, нису ни мало оптимичне. Његова прича да неће поштовати ставове Народне скупштине показује лицемјеран став према Републици Српској и њеном законодавном дому. Сакривају кључне документе, као што је Програм реформи БиХ везано за пут у НАТО, од властитог народа, што је поразно", рекао је Бореновић новинарима.

Најавио је да ће ПДП као одговорна опозициона странка снажно реаговати на све лоше потезе, али и подржати ако буде нешто добро.



(БН/Фена)

Коментари / 0

Оставите коментар