Подноси оставку због навода о вези са мафијом

Председник италијанског региона Вале д'Аоста Антонио Фосон поднео јеоставку пошто се његово име појавило у истрази везаној за мафију.

Свијет 14.12.2019 | 14:12
Подноси оставку због навода о вези са мафијом
Међутим, навео је да није крив за ствари које му се приписују.

"Поштујући осећај политичке одговорности (...) и да бих сачувао достојанство које је дубоко повређено запаљиво формулисаним претпоставкама, одлучио сам да поднесем оставку на положај председника Вале д'Аосте, иако снажно наглашавам да су ми потпуно стране ствари које сам претходних дана читао у медијима", рекао је Фосон новинарима.

Истим поводом су оставку поднеле још три особе из владе региона који се налази на граници с Француском и има 125.000 становника.

Према листу Стампа, који је наводио изводе из докумената из истраге, калабријска мафија Ндрангета се пре више деценија инфилтрирала у политику Вале д'Аосте захваљујући могућности да утиче на резултате локалних избора путем притиска на калабријску заједницу у региону.

Истрага је открила да су жеље Ндрангете "условиле последње деценије политичког живота у Вале д'Аости и створиле чврст брак политике и криминала", навели су карабињери су документима.

Истражитељи су навели да Ндрангета нема политичко опредељење и да подржава кандидате различитих партија, као и да је седам особа, из три различите странке, директно или индиректно повезано с том криминалном организацијом, изабрано на последњим локалним изборима у мају.

(Агенције)

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

земљишна мафија

14.12.2019 13:43

Земљишна мафија из Геодетске управе, иако су судски процеси у току за 25 милиона вредну отету земљу од државе и укњижену на тајкуне (Станковић, Радишић...), стављени на високе функције на истим пословима укњижбе за које им се суди (Деурић, Стојчиновић, Босиљка ...). Тамо их држи Будо Станковић, кум Додиков.

ОДГОВОРИТЕ