Веома важна проба - не зна се шта је тестирано

С. Кореја саопштила је да је у петак извела још један тест на локацији за лансирање сателита, објавила је државна Корејска централна новинска агенција (КЦНА)

Свијет 14.12.2019 | 09:15
Веома важна проба - не зна се шта је тестирано
Агенција је пренела је да је "веома важна" проба изведена у центру Сохае, за који званичници САД тврде да је Северна Кореја рекла да ће га затворити, јавља Ројтерс.

КЦНА је догађај оценила "успешним тестом од великог значаја", која ће додатно ојачати њено "поздано стратешко нуклеарно одвраћање".али није прецизирала шта је тестирано.

Та објава долази у време притиска Пјонгјанга на америчку владу око рока који је севернокорејски лидер Ким Џонг Ун поставио за очување нуклеарних преговора две земље.

Севернокорејска Академија одбрамбених наука није прецизирала шта је тестирано.

Пјонгјанг је пар дана раније саопштио да је извео "веома важну пробу" на истој локацији, основано се претпоставља да се радило или о тестирању новог мотора за ракету за лансирање у свемир или за интерконтиненталну балистичку ракету. Нова објава може наговештавати да се Северна Кореја спрема да учини провокацију ка САД ако се Вашингтон не повуче и не начини уступке у преговорима.

(Агенције)

Коментари / 5

Оставите коментар
Name

Xx

14.12.2019 08:48

То царе само напредуј нек ове убице пукну од муке ниста ти немогу нит смију

ОДГОВОРИТЕ
Name

Лажно Име

14.12.2019 12:24

Да пукну од муке? О чему ти, па народ С. Кореје 100 година гладује а ти о да људи задовољни стандатдом живота пуцају од муке? Е свашта.

Name

Титаник

14.12.2019 09:07

Свака част Киме. Америма покажи зубе.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Загор

14.12.2019 09:53

Азија ће Америку научити памети. Само лагано.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Брзи

14.12.2019 13:33

Гладни мозда Јесу али имају струцњаје.Ми нисмо гладни али незнамо ни бицикло направит.Само суме сјецемо и копамо угаљ,али то цемо исоренити.