"Лакше ми је да играм против Новака"

Пети тенисер света, Рус Данил Медведев каже да у 2020. години има велике амбиције.

Тенис 13.12.2019 | 18:29
"Лакше ми је да играм против Новака"
Руски тенисер је сјајним резултатима обележио другу половину ове године који су га довели до најбољег пламсана у каријери, четвртог места на АТП листи.

Медведев отуда има велике планове за нову сезону и не крије да му је жеља да једног дана постане и светски број један.

"Размишљао сам о томе још када сам имао шест годјна и никада нећу престати да размишљам, али не могу да кажем да ми је то опсесија. Када будем имао 40 година можда ћу сести и рећи, у реду, број два је била моја најбоља позиција, али то ми не би много променило живот."

"Када тренирате напорно на одређени начин и играте на тако много турнира, нормално је да желите најбоље резултате", изјавио је Медведев за "Убитенис"

Испред њега су чланови "велике тројке", Надал, Ђоковић и Федерер, а Рус има велики изазов да их престигне. Посебно је мотивисан против Надала и Ђоковића.

"Они су два велика шампиона, два невероватна противника. Ипак, мислим да ми је лакше да играм против Новака, више одговора мом стилу игре. Мечеви са њим се увек заврше великом борбом, то ме узбуђује", додао је руски тенисер.

Руским спортистима је у наредне четири године забрањено да се такмиче на највећим светским такмичењима због кршења правила о допингу. Медведев може да игра на Олимпијским играма у Токију под неутралном заставом, уколико докаже да нема везе са допингом.

"Да, свакако да желим да играм. Наравно да сам као Рус разочаран таквом одлуком и као неко ко нема никакве везе са тим, што ћу морати да играм под неутралном заставом".

"Све то ми је мало чудно. Не знам тачно зашто је донета та одлука, тако да не знам ни да ли је одлука исправна. Мени је као тенисеру мало необично да причам о овоме јер живим у Монаку и нас тенисере тестирају буквално свуда. Имамо од 20 до 30 допинг тестова. Знам шта се догодило, али не знам како да реагујем", рекао је Медведев.

(Б92)

Коментари / 0

Оставите коментар