Забрањен рад Фудбалског савеза Републике Српске

Данас је у просторије Фудбалског савеза Републике Српске стигао Закључак Републичке управе за инспекцијске послове, којим се до даљњег забрањује рад Савеза.

Република Српска 13.12.2019 | 16:44
Забрањен рад Фудбалског савеза Републике Српске
Претходно је предсједнику ФС РС Милету Ковачевићу наложено да закаже сједнице Извршног одбора и Скупштине, што није урађено и због непоступања по претходним рјешењима Савезу је до одржавања наведених састанак забрањено обављање дјелатности за коју је регистрован.

Послије тога из канцеларије ФС РС стигло је саопштење у којем се наводи да су “престала сва фудбалска дешавања”, те да су о поступку инспектората обавјештени ФС БиХ, УЕФА и ФИФА.

На тај допис, такође саопштење, реаговали су фудбалски радници који су незадовољни радом садашњег руководства и који су покренули иницијативу за смјену Ковачевића.

“Од стране ФСРС у јавност је пласирана непотпуна, крајње тенденциозна и правно неутемељена информација да је Инспекторат РС забранио рад ФСРС, а што је само један у низу потеза актуелног руководства предвођеног Милетом Ковачевићем, а који за циљ има дезавуисање јавности и скретање пажње са њиховог нестатутарног понашања.

Инспекторат је одговорном лицу у ФСРС наложио одржавање сједнице Скупштине и Извршног одбора ФСРС, а о чему је јавност већ била детаљно обавјештена у претходном периоду. Забрана обављања дјелатности изречена је до извршења рјешења – наводи се у саопштењу. 

Наглашава се да то значи да одржавањем сједница Извршног одбора ФСРС, која је заказана за суботу 14. децембра, те Скупштине (термин ће бити одређен на сједници Извршног одбора – по свему судећи уторак 17.децембра) функционисање ФСРС се враћа у нормалне токове.

– На овај начин желимо указати да су нетачне информације које су пласиране од стране одговорних у ФСРС, те се овим путем нећемо даље обраћати, јер не желимо да придајемо значај људима којима је кршење Статута постало свакодневна активност, као што не желимо да на било који начин утичемо, нити вршимо притисак било које врсте на органе који проводе законом прописани поступак у вези са поступком извршења рјешења надлежних органа – стоји у саопштењу.

Миле Ковачевић ће имати право да се кандидује на предстојећој Скупштини, док ће друге кандидате предложити Подручни савези.

Уколико Ковачевић буде смијењен нови предсједник ће осим позиције на челу ФС РС по аутоматизму да заузме његово мјесто у Фудбалском савезу БиХ, гдје је члан Извршног одбора.



(БН/Српскаинфо)

Коментари / 0

Оставите коментар