Програм реформи БиХ треба да буде познат јавности

Предсједник ПДП Бранислав Бореновић рекао је данас у Бањалуци да је веома значајно да документ Програм реформи БиХ одмах буде објављен јер грађани треба да знају његов садржај.

Република Српска 13.12.2019 | 13:58
Програм реформи БиХ треба да буде познат јавности
– Неодговорно је и непримјерено документ сакривати од народа. То раде само они који се боје садржаја документа који су потписали – оцијенио је Бореновић новинарима у Бањалуци, гдје је потписао петицију “Имам право да знам” коју су покренули млади СДС.

Он сматра да Програм реформи БиХ треба да разматра Народна скупштина Републике Српске.

– Ако су учинили исправну ствар, нека донесу овај документ у Народну скупштину Српске, гдје су сви представници грађана на једном мјесту. Нека се о њему отворено разговара и нека добије подршку тако гдје је кључно мјесто, а то је парламент Српске – нагласио је Бореновић.

 Посланик ПДП у Народној скупштини Српске Јелена Тривић рекла је послије потписивање петиције да грађани Српске траже своје основно право, а то је да знају шта неко у његово име потписује. 

Посланик СДС у Народној скупштини Српске Давор Шешић рекао је да ће наредне седмице бити скупљени и пребројани потписи који ће потом бити достављени српском члану Предсједништва БиХ Милораду Додику са захтјевом да се докмент објелодани и да се о њему расправља и у парламенту Српске.

– Што се више крије овај документ, то више буди сумњу да је у њему нешто што није у интересу грађана Српске – рекао је он и додао да очекује више од 50.000 потписа.

Предсједник Градског одбора СДС Бањалука Славко Грбић рекао је да нико нема право да потписује документ за који грађани Српске не знају шта је, а утицаће на живот свих.

Омладина СДС покренула је прикупљање потписа за подршку иницијативи да документ Програм реформи БиХ, који је усвојило Предсједништво БиХ, одмах буде објављен и да прије његовог слања у сједиште НАТО мишљење да Народна скупштина Републике Српске.

(БН/Агенције)

Коментари / 5

Оставите коментар
Name

Дадо

13.12.2019 13:19

Тако је Бореновићу, увијек си био искрен.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

15.12.2019 09:00

Па о цему онда прицате а нисте видјели документ

Name

Миркен

13.12.2019 13:48

Коректно, тако се ради. Подршка добрим стварима.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Милијана

13.12.2019 13:48

Браво Бране.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Сале

14.12.2019 10:16

Види се по броју порука подршка Бори руменим.