Ердоган пред хашком оптужницом због Сирије?

Турски предсједник Реџеп Тајип Ердоган налази се пред подизањем оптужнице за ратне злочине због стравичних злодјела које су регуларне јединице турске војске починиле у Сирији, сазнаје Инсајдер.

Свијет 13.12.2019 | 13:12
Ердоган пред хашком оптужницом због Сирије?
У посједу нашег портала налази се узнемирујући видео-снимак бруталне егзекуције двије курдске жене, које су турски војници 2016. године хладнокрвно стрељали на непознатој локацији у Сирији.

Извори нашег портала откривају да се наведени видео-снимак однедавно налази и у посједу Међународног кривичног суда у Хагу, који, како тврде, припрема подизање оптужнице за ратне злочине против предсједника Турске, као главнокомандујућег оружаних снага те земље.

О лошем имиџу који је Турска под Ердогановим руководством стекла у западном свијету свједочи и јучерашња одлука америчког Сената да једногласно усвоји резолуцију којом се признаје турски геноцид над Јерменима почетком 20. вијека.

Резолуцију је крајем октобра прво изгласао Представнички дом Конгреса, што је изазвало дубоко незадовољство Турске која геноцид негира.

Историчари процењују да је војска тадашњег Отоманског царства током и послије Првог свјетског рата убила 1,5 милиона Јермена, што се сматра првим геноцидом у 20. вијеку.

Упозоравамо, видео је веома узнемирујући! 



(Инсајдер)

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

Адвокат

13.12.2019 12:19

Турска посла.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Какви Хероји

13.12.2019 15:03

немам речи!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Боки

13.12.2019 15:24

Узас....

ОДГОВОРИТЕ
Name

реално

13.12.2019 15:55

Чуј амери признсли геноцид над Јерменима сада када нису у добрим односима са Турском? Што га сви западњаци укључујући и амере нису признали пре неколико десетина гофина, јер се тај геноцид заиста и десио?

ОДГОВОРИТЕ