Вучић честитао Џонсону побједу на изборима

- Председник Србије Александар Вучић честитао је данас британском премијеру Борису Џонсону победу на ванредним парламентарним изборима.

Србија 13.12.2019 | 08:53
Вучић честитао Џонсону побједу на изборима
Вучић је навео да верује да ће поново имати прилику да угости Џонсона у Београду, као првог британског премијера који би посетио Србију после четрдесет година.

"Поштовани пријатељу, драги Борисе, поново се показало да су само снажним лидерима, са чврстом вољом да не посустану у временима изазова, бирачи одани и у тешким тренуцима. Уверен сам да ће изборна победа да Вас инспирише да се својим богатим политичким искуством, а уз неисцрпну енергију и јасну визију, још одлучније суочите са препрекама пред Великом Британијом и поведете британско друштво стабилним путем напретка", навео је Вучић у честитки.

Он је додао да Србија жели да са Великом Британијом успостави стратешки важне односе, истичући да је пред нама заједнички циљ да се српско-британски односи уздигну на ниво истинског партнерства, какви никада нису били, а какви би требало да буду.

"Надам се зато и верујем да ћу поново имати прилику да Вас угостим у Београду, као првог британског премијера који би посетио нашу земљу после четрдесет година. Вашом посетом бисте потврдили да је жеља за снажнијим и богатијим српско-британским везама обострана", навео је Вучић.

Он је Џонсону поручио и да ће у Србији увек имати поузданог партнера у развоју политичког дијалога и јачању економске сарадње двеју земаља, као и чврст ослонац за миран и стабилан Балкан.

Према последњим подацима ББЦ-ија јутро после избора, Конзервативна партија Бориса Џонсона освојила је 364 места у парламенту од 650, а Лабуристичка странка 203.

(Тањуг)

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Батистута

13.12.2019 09:03

Цеститам Борисе!

ОДГОВОРИТЕ