Сански Мост: Ученицу ножем напао у школи?

Једна ученица четвртог разреда Мјешовите средње школе у Санском Мосту пријавила је данас да ју је напао ученик првог разреда исте школе и да је том приликом лакше повријеђена ножем у предјелу руке.

Босна и Херцеговина 12.12.2019 | 19:57
Сански Мост: Ученицу ножем напао у школи?
Повријеђеној ученици је указана прва медицинска помоћ, а у школу су убрзо стигли и припадници Полицијске станице у Санском Мосту, као и родитељи ученика због давања службених изјава полицији.

Како "Независне" сазнају, овом случају је претходила свађа између групе ученика испред зграде школе.

Тим поводом контактирали смо полицију, гдје су нам рекли како се још утврђују све околности под којима се одиграо догађај и да ће више информација бити познато по окончању истраге.

Руководство школе није жељело коментарисати случај прије него што се, како кажу, оконча полицијска истрага.

На подручју Унско-санског кантона биљежи се све више случајева вршњачког насиља и ова негативна друштвена појава има тенденцију пораста, показују подаци Министарства унутрашњих послова УСК.

Према њима, у 2018. години забиљежено је укупно 87 таквих случајева, односно 35 више у односу на 2017.

Укупно је евидентиран 101 починилац и 61 жртва вршњачког насиља, а карактеристично је да је у посљедње вријеме, осим физичког, све израженији облик насиља путем интернета и мобилних телефона.

Такођер, забрињавајућа околност је што се велики број таквих случајева догађа у просторима или испред школа.

У полицији кажу како је поражавајућа околност да се повећање биљежи у околностима када су остварили висок степен сарадње с представницима образовних установа, просвјетним и социјалним радницима те родитељима ученика.

Највише случајева вршњачког насиља биљежи се у опћинама Бихаћ и Сански Мост. Сматра се како на то пресудно утиче тешка економска ситуација у друштву која генерише проблеме унутар породице, што често води насилном понашању родитеља, а потом и дјеце.

Такођер, битан је и утицај друштва, као и медија који у све већој мјери промовишу насиље као средство рјешавања проблема.

(Независне)

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

купаце гаце

13.12.2019 05:04

Опсте расуло, али нигде нисам видео такав јаваслук и такву сељадију као у Зворнику. По цео дан петарде прасте, а основци на великом одмору бацају топовске ударе. Полиција се наравно, не меса у свој посао. Није ни цудо када Зворник води цовек, који је успео сто ни санкције на Дрини у току рата нису успеле, да преко своје фирме, која безразлозно дуго реновира песацки мост, раздвоји Србију и Републику Српску.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Заиста

13.12.2019 07:08

Агресивност и насиље, заступљени су свим областима живота и рада, евидентно су у порасту, али на различите начине манифестовани.

ОДГОВОРИТЕ