Ево колико је новца Звезда зарадила од Лиге шампиона

Фудбалери Црвене звезде завршили су учешће у Европи поразом од Олимпијакоса у Атини, а то је значило и крај наде да ће се изборити европско прољеће.

Фудбал 12.12.2019 | 18:17
Ево колико је новца Звезда зарадила од Лиге шампиона
Овогодишње учешће у Лиги шампиона навијачи Звезде желеће што прије да забораве, због тешких и рекордних пораза од Тотенхема и Бајерна, као и од болног испадања од Олимпијакоса, послије аматерског и несхватљивог потеза Жандера, који је скривио пенал у 87. минуту.

Ипак, колико год болно било учешће у Лиги шампиона, значајно је попунило касу црвено-бијелих.

Звезда је самим уласком у Лигу шампиона зарадила 15.250.000 евра, од десетогодишњег ранга добила је додатних 2.216.000 евра, а побједа над Олимпијакосом била је вриједна 2.7 милиона евра.

Од продаје карата за мечеве против Олимпијакоса, Бајерна и Тотенхема, зарада је била око 5 милиона евра, упркос слабијој попуњености Маракане у односу на оно што се очекивало, а од продатих карата са утакмица у квалификацијама зарада је била око 850.000 евра.

Када све то саберете, оквирно добијате зараду од 26.000.000 евра, што би требало значајно да поправити финансијску ситуацију на Маракани.

Минути су црвено-бијеле дијелили од додатне зараде од 900.000 евра, колико доноси реми, а то би значило и могућност додатне зараде у случају успјеха у нокаут фази Лиге Европе, као и додатне зараде од карата.

(Телеграф.рс)

Коментари / 0

Оставите коментар