Представљао се као инспектор, па пљачкао грађане

Наводни “инспектор Јоњић”, који се протеклих дана у Зеници лажно представљао, ухапшен је синоћ око поноћи у улици Бистуа Нуова.

Босна и Херцеговина 12.12.2019 | 16:49
Представљао се као инспектор, па пљачкао грађане
Резултат је то експедитивности Одсјека криминалистичке полиције Полицијске управе И у Зеници, који су, у координацији са припадницима Полицијске станице Црквице, лоцирали и ухапсили 25-годишњег младића.

Како сазнаје Аваз, ради се о Николи Стојнићу из Добоја, настањеном у Зеници, а који је одраније познат полицији. Својевремено је робија у Казнено-поправном заводу у Добоју. 

Наиме, он је протеклих дана, у касним сатима, заустављао грађане и говорио им да је инспектор, да одговарају опису, а потом им тражио личну карту ради идентификације. Након што грађани изваде новчаник, он их покраде и побјегне у непознатом правцу. Интересантно је и то да је Јоњић на себи имао и прслук, на којем је написао “Крими полиција”, те натпис “Јоњић А.”.

Алдина Алић, портпарол МУП-а ЗДК, истиче да је ухапшени “извршио више кривичних дјела лажно се представљајући да је криминалистички инспектор, којом приликом је у неколико случајева на дрзак начин отуђио новац од грађана, након чега се удаљавало у непознатом правцу”.

Након криминалистичке обраде, он ће бити предат на надлежност и даљње поступање Тужилаштву ЗДК.

(Аваз)

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

Зоран Леотар

13.12.2019 07:41

Одмах га запослити

ОДГОВОРИТЕ
Name

За

13.12.2019 10:19

Ово му је препорука за функцију.

Name

Мрки

13.12.2019 08:14

Па овог треба бас одмах запослити у МУП јер одговара СДА-СНСД-ХДЗ профилу и испуњава све услове да постане "полицајац" политицких олигархија

ОДГОВОРИТЕ