Оптужнице због разношења банкомата

Више од два мјесеца од спектакуларне акције „Орка“, коју су извели припадници Федералне управе полиције под надзором Тужилаштва Херцеговачко-неретванског кантона, у овој правосудној институцији су, како сазнаје Аваз, подигли оптужницу којом је обухваћено 12 особа, а која је јуче потврђена.

Босна и Херцеговина 11.12.2019 | 21:34
Оптужнице због разношења банкомата
Вођа групе

Њих осам, потврђено је, терете се за кривично дјело организираног криминала у вези с разбојништвом и тешким крађама.

То су Рахман Беглук (32), који је означен као вођа групе, Ален Беглук (35), Јозо Маркић (36), Зоран Микулић (47), Харис Зуко (29), Радислав Гаврић (39), Мугдим Омановић (35) и Енис Мандал (35).

Уз њих, још четири особе, Н. Ч., Ф. П., С. Ћ. и Н. Л., обухваћене су оптужницом, али за кривична дјела прикривања, помагања и неовлаштеног држања оружја. 

Крали пет година

Према оптужници, терете се да су као организована група у посљедњих пет година на ширем подручју Федерације БиХ починили више од 20 кривичних дјела, а ријеч је о разбојништвима и тешким крађама. Када је ријеч о почињеним кривичним дјелима,  то су пљачке банкомата у тржним центрима „Бинго“, „Робот“ и „Намеx“, и то употребом гаса и експлозива.

Пронађен новац

„Орка“ је  била  најуспјешнија акцији ФУП ове године.

Током претреса на 14 локација, 13 на подручју Федерације БиХ и једне у Источном Сарајеву, пронађене су веће количине новца које подстичу  из извршења ових кривичних дјела, 15 килограма експлозива, подесна средства и техничка апаратура.

(Авза)

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Јесу

12.12.2019 07:06

ли дотицни везали заставе кад су се договарали о "избору" пословних активности...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Сине Беглуке

12.12.2019 07:08

ј...те Аллах ,зар тим стопама да брукас Бутуровиц поље , Коњиц и околину... ..

ОДГОВОРИТЕ