Колиндин аутобус ударио у ауто па продужио даље

Аутобус кандидата за предсједника Хрватске Колинде Грабар-Китаровић у уторак је касно послијеподне учествовао у саобраћајној незгоди у Малом Буковцу у Крапинско-загорској жупанији, у којој је лакше повријеђено дијете, јавља "РТЛ".

Регион 11.12.2019 | 20:15
Колиндин аутобус ударио у ауто па продужио даље
У 18.50 сати возач аутобуса, у којем се налазила Грабар-Китаровић, закачио је возило које се налазило на путу и након тога наставио пут Лобора гдје је актуелна предсједница Хрватске имала предизборни скуп.

Оштећена возачица Силвија Солдо рекла је у разговору за "РТЛ" да се несрећа догодила на "незгодној и доста уској цести".

"На цести није било никаквог улегнућа да бих могла мало више десно стати. Син и ја смо били у ауту и примијетили смо да поворка иде према нама. Испред нас је био још један ауто који је имао срећу да је могао скренути мало десно у улегнуће гдје је обитељска кућа", испричала је она и додала:

"Стала сам иза тог аутомобила, помакнула сам се највише удесно колико сам могла да не слетим у грабу. Поворка је пролазила мимо нас, чини ми се да су била два аутомобила испред аутобуса. Они су прошли, а аутобус нас је окрзнуо. Слупан ми је цијели лијеви дио аутомобила, ретровизор је откинут, а највише су страдала стражња врата гдје ми је дијете сједило. Он је мало ударио кољеном. Мало га боли па мора на преглед код кирурга", казала је.

"Највише ме зачудило да нитко од те силне поворке није стао јер је то баш био ударац. Нитко се није окренуо да види што се догодило. То ми је невјеројатно", казала је Солдо и додала да је ни касније нитко није контактирао из Уреда предсједнице.

Жена је назвала полицију која је направила увиђај.

"То је трајало око два сата док се направио очевид. Други дио полицајаца је ишао у Лобор гдје је био аутобус", испричала је жена за "РТЛ".

Додала је да она није могла бити крива за незгоду јер је њезин аутомобил био "скроз десно" на путу.

"Питам се: да је нетко страдао, како би нам се могло помоћи", рекла је и додала да је срећа да нико није теже повријеђен.

"Горак окус ми је због игнорирања. Сматрам да је то било јако нелијепо", рекла је Солдо и додала да је послала допис Кабинету предсједнице.

"Упутила сам допис у којем сам се запитала какву поруку шаљемо тиме дјеци? Да буду нехајни и немирни. Да сам згазила пса, стала бих и помогла", закључила је.

У полицији су за "РТЛ" потврдили да се незгода догодила. Објаснили су да се штићена колона никад не зауставља ако је ријеч о мањој саобраћајној незгоди, већ стане на првој могућој локацији како би се направио увиђај.

Тако је, кажу у полицији, било и синоћ. Полицијска патрола је на мјесту догађаја заједно с оштећеном чекала екипу за увиђај који је прво обављен на тој локацији, а потом у Лобору гдје се налазио аутобус којим се користи Предсједница Хрватске у изборној кампањи.

Из изборног Штаба Колинде Грабар-Китаровић поручују да ће њен представник посјетити у четвртак оштећену возачицу Силвију Солдо.

(Независне)

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Солдинице

12.12.2019 07:29

добивес нов аутиц...само гласај са обитељи,а не ко просли пут-контра...добро је па си зива остала.

ОДГОВОРИТЕ