Ухапшен и трећи нападач на Србина у Братислави

Трећи младић за ког се сумња да је убио Николу Косанића (22) у Братислави ухапшен је у Словачкој, а ријеч је о држављанину Македоније. Синоћ су у Мађарској, у сачекуши на ауто-путу, ухапшена двојица Срба узраста 21 и 26 година и они се сумњиче да су били саучесници у убиству.

Србија 11.12.2019 | 17:51
Ухапшен и трећи нападач на Србина у Братислави
Како Блиц сазнаје, двојица Срба ухапшених у Мађарској осумњичени су да су учествовали у пребијању Николе Косанића и уколико се испостави да су криви, очекује их казна затвора од седам до 10 година.

Ухапшени су у сачекуши на ауто-путу М51, синоћ у 21.30, након чега је словачка полиција затражила је од мађарских колега њихово изручење. Према непотврђеним информацијама, ријеч је о младићима из Алексинца.

Уз то, у Словачкој је ухапшен Македонац и њему се на терет ставља да је убио Косанића. У саопштењу полиције није прецизирано колика је казна коју би могао добити уколико се утврди да је крв.

У недјељу око 5 сати ујутру, полиција у Братислави добила је позив да испред Главне поште у центру града непомично лежи младић. По доласку хитне помоћи на лицу мјеста, љекари су могли да констатују смрт, а обдукцијом је утврђено да је по младог Косанића био кобан прелом вратног пршљана.

Како полиција данима није имала конкретне трагове који би могли довести до осумњичених, објавила је видео-снимак са надзорних камера на коме се виде младићи и замолила грађане да се јаве уколико препознају некога од њих. Њихове фотографије обишле су регион и синоћ је коначно услиједило хапшење.

Подсјетимо, млади Никола Косанић из села Поповић крај Сопота у Словачку је отишао како би радио на грађевинским пословима. Ово није први пут да Косанић одлази у Словачку, а никада до сада, према ријечима његових најближих, није имао проблема.

Како су они испричали, до свађе између групе мушкараца дошло је након изласка у ресотран у ком се окупљају Срби. Наводно је Никола био са пријатељем који је послије неког времена отишао и оставио га са групом младића. Затим је Никола једном од њих наводно узео флашу вискија како више не би пио, а он га је истом том флашом претукао.

(Блиц)

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

куку нама са нама

11.12.2019 22:27

видиш шта је савјестан народ..реагују на објављене кадрове са надзорних камера и помаже полицији..још србенде се нашле да бију своје у туђини..убити г..а

ОДГОВОРИТЕ
Name

Проп.чов.ваљ.камен.

12.12.2019 06:04

ре куку нама са нама Исто тако мислим