ДНС-у пријети озбиљан раскол због Аћимовића

Група чланова Предсједништва и Главног одбора ДНС, предсједника општинских одбора, чланова организације младих и организације жена ове странке, планирају да пошаљу допис предсједнику странке Марку Павићу, у којем ће затражити да повуче кандидатуру Драшка Аћимовића за министра у Савјету министара БиХ.  

Република Српска 11.12.2019 | 12:19
ДНС-у пријети озбиљан раскол због Аћимовића
У допису, који је у посједу Српскаинфо, а потписало га је више од 40 чланова ДНС, наводи се да се ради о непромишљеној и штетној одлуци која странку може увести у још један раскол, који је већ најављен од дијела највиших функционера ДНС.

Незадовољна група из ДНС предлаже Павићу да одбије министарску фотељу у Савјету министара БиХ, те да умјесто тога, прихвати позицију замјеника министра.

– Предлажемо, уколико немамо адекватан кадар за позицију министра у Савјету министара БиХ, а очигледно немамо, прихватимо позицију замјеника министра цивилних послова на коју би, због свих претходних заслуга за странку, требао бити предложен Драгутин Родић – наводи се у допису.

Додаје се и то да се кадровска политика странке треба вратити у страначке органе, а не да је кроје они који нису ни чланови ДНС, а који се представљају као власници те партије.

– Овдје мислимо конкретно на Ведрана Јарића који је рак рана ДНС, човјеку без било каквог ауторитета у странци и ван ње, који се дрзнуо да ових дана отворено пријети појединим члановима Предсједништва, предсједницима регионалних и општинских одбора тражећи од њих потписивање петиције за Драшка Аћимовића – стоји у допису.

Незадовољни чланови ДНС су запријетили Павићу да ће напустити странку уколико њихови захтијеви не буду узети у обзир.

Навели су да дају пуну подршку потпредсједницима странке Дарку Бањцу и Ненаду Нешићу, те члану Предсједништва странке Славку Глигорићу. 

Затражили су од Павића да се ове седмице изјасни и о поновном именовању Славена Дујаковића за директора Агенције за осигурања РС.

Подсјећамо, на сједници Предсједништва ДНС, која је одржана прије неколико дана, одлучено је да Аћимовић буде кандидат те странке за министра за људска права и избјеглице у Савјету министара БиХ из реда „осталих“.

Овој одлуци прво се успротивио Дарко Бањац, а убрзо су му се придружили и други истакнути чланови ДНС, попут Ненада Нешића и Славка Глигорића.





(Српскаинфо)

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

Браво

11.12.2019 11:24

Сила Бога не моли, Бог силу не воли. Стоп пријетњама и уцјенама ради нечијег капитала и уништавању српског народа.

ОДГОВОРИТЕ
Name

фали кадар днс-у

11.12.2019 13:23

Па гдје су вам кадрови па ви сте велика странка бар ви мислите тако испит на локалу 2020

Name

Хајка.

11.12.2019 12:27

Оцигледно је ДНС јос увјек прејак,па се и даље води хајка против њега.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ТИТО

11.12.2019 14:09

ДНС ТРЕБАТЕ ПОКУПИТ СВЕ ПАПКЕ ОБРЕНА ЈОСИЦА ВОЈИН МИТРОВИЦА ВИСТЕ УЗЕЛИ ФУКАРЕ БАЊЦА БОЈИЦА ПРОПАЛОГ ОГЊЕНА ТАДИЦА ИМАЈИ ЈОС ОНИ ДАВАМ ДОНОСЕ СРЕЦУ САМО ЛУД ЦОВЕК МОЗЕ ПОВЕРОВАТ ЛУДИ ПАВИЦ

ОДГОВОРИТЕ