Мигранти смјештени у прихватне центре Ушивак и Блажуј

Око 350 миграната смјештено је синоћ у Прихватни центар у Ушивку у Хаџићима код Сарајева, који су до сада боравили у неусловом кампу Вучјак код Бихаћа на хладноћи и без основних увјета за живот - потврђено је Фени из Међународне организације за миграције (ИОМ).

Босна и Херцеговина 11.12.2019 | 10:52
Мигранти смјештени у прихватне центре Ушивак и Блажуј
Све је прошло без проблема, кажу из ИОМ-а, а мигранти су сада смјештени у просторе који имају душеке и ћебад те су добили и топле оброке који су припремљени с организацијом Помози.ба.

Како је истакнуто, првобитно је у Вучјаку било око 350 особа које су премјештене у Ушивак, али послије се појавило још око 300 особа које су такођер жељеле отићи из кампа у Вучјаку.

- Они су смјештени у касарни Блажуј гдје је оспособљен један дио зграде. Сви мигранти су смјештени на те двије локације, извршена је њихова регистрација те је обављен основни преглед, а онима који су имали теже здравствене проблеме пружена је њега и третман - речено је Фени из ИОМ-а.

Током дана бит ће настављено пружање здравствене заштите.

Неколико стотина миграната боравило је у нехуманим условима у импровизираном кампу Вучјак те су бројни званичници упозоравали да се камп мора затворити.

У Босни и Херцеговини мигранти су тренутно смјештени у неколико прихватних центара у Миралу и Бири на подручју Унско-санског кантона, у Салаковцу на подручју Херцеговачко-неретванског кантона те у Ушивку у Кантону Сарајево.

(Фена)

Коментари / 0

Оставите коментар