Лажни инспектор пљачка грађане у Зеници

Зеничка полиција упозорава грађане на појаву лажног криминалистичког инспектора који зауставља људе желећи да их "легитимише"“, након чега их опљачка.

Босна и Херцеговина 10.12.2019 | 22:37
Лажни инспектор пљачка грађане у Зеници
Ради се о непознатом мушкарцу који ординира у касним вечерњим сатима. Хода улицама, а наоружан је ножем.

Први случајеви пљачки, према неименованим изворима "Аваза", забиљежени су током протеклог викенда.

"Ја сам инспектор Јоњић. Крим полиција. По опису ми одговарате, молим за ваше документе", описао је један Зеничанин поменутом порталу како му се лажни полицајац обратио.

Будући да му је био сумњив, рекао му је да није никакав проблем, али је и он од њега затражио полицијску значку.

"У том тренутку раскопчао је јакну, на себи је имао мајицу црне боје, а на десној страни је одштампао крим полиција. Видно збуњен, покушавао је, као, да пронађе значку. Међутим, рекао ми је да је значка остала у станици", говори Зеничанин.

Предложио је "инспектору" да оду у станицу, гдје би се увјерио да је непознати мушкарац уистину инспектор, али и да обаве његову идентификацију, те да му саопште због чега им је сумњив.

"Кренули смо према станици. Међутим, када смо дошли неколико метара од станице, рекао ми је да треба само нешто узети. Сачекао сам га, међутим, није се вратио. Одмах сам схватио шта је посриједи и све пријавио полицији", прича Зеничанин.

У полицији су саслушали оно што се догодило Зеничанину, евидентирали случај и казали да ће учинити све што је у њиховој надежности на расвјетљавању пријаве.

Ноћ касније догодио се још један случај ординирања лажног инспектора, а након што је старији Зеничанин извадио новчаник како би дао личну карту лажном инспектору, он му је украо новчаник, пише поменути портал "Аваз".

Непознати мушкарац са собом је имао и нож, а цијели случај пријављен је полицији.

Према ријечима Алдине Алић, портпарола МУП-а ЗДК, пријављена су им два случаја.

"У оба случаја су запримљене пријаве и службеници Одсјека криминалистичке полиције раде на расвјетљавању и документирању кривичног дјела. Према првим информацијама, ради се о кривичном дјелу лажно представљање будући да се мушкарац представља као полицијски службеник.

У том правцу ће ићи оперативни рад полицијских службеника и подузете су већ мјере на откривању. Ради се о мушкарцу висине око 190 цм, који на себи  има црну јакну", каже Алићева, позивајући грађане, уколико имају било какве информације, да их доставе полицији.

(Независне)

Коментари / 5

Оставите коментар
Name

Лашва

11.12.2019 02:17

Ха ха, чуј лажни и још Зеница, ма немогу да верујем, тамо су све поштењачине....

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ее

11.12.2019 07:48

А какви сте ви?

Name

БЛ

11.12.2019 06:26

Скоро је био лажни инспектор и у Бања Луци. Како ли се завршио тај слуцај?

ОДГОВОРИТЕ
Name

ЖИКА Ж

11.12.2019 06:30

У Републици Српској сваки други пандур је лажан:пљачкају и убијају грађане.....!?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Нострадамус

11.12.2019 10:23

Јадан смо ми народ пљацкају нас и лазни и прави у сарадњи једни с'другима.Једноставно ТЕРОР.

ОДГОВОРИТЕ