Кузмић: Чврста одбрана и можемо да се надамо побједи

Кошаркаш Црвене звезде Огњен Кузмић, пред меч 13. кола Евролиге против Басконије, изјавио је да црвено-бијели добром игром у одбрани могу да се надају побиједи у овом дуелу.

Кошарка 10.12.2019 | 16:44
Кузмић: Чврста одбрана и можемо да се надамо побједи
"Изузетно тешка лига ове сезоне, буквално свако свакога може да добије. Ми смо прије само три недјеље имали скор 2-7, а сада са три везане побједе ушли смо у добар ритам. Са друге стране, Басконија је забиљежила неколико пораза, имају исти скор као и ми, али би било неозбиљно да прихватамо било шта осим шанси 50-50 или улогу некаквог фаворита у овој утакмици.

Само максималном игром, чврстом одбраном која нам је донијела доста доброг у Евролиги, ми можемо да се надамо да ћемо их побиједити. Тај приступ не важи само за ову утакмицу, већ за сваку, јер видимо резултате у Евролиги ове године. Шта је више изненађење...", рекао је Кузмић за клупски сајт.

Центар Звезде рекао је да ће подршка навијача и овом сусрету бити значајна.

"Више пута сам рекао, навијање и атмосферу коју имамо ми, има мало која екипа у Европи. Много нам је важна атмосфера и навијање, некада када немаш више шта да даш, понесу те трибине и нађеш још нешто да дођеш до побједе. Никоме није свеједно када игра против Звезде у Београду. Зато позивам наше Звездаше да дођу да нам помогну, јер овдје је у Евролиги свака утакмица тешка, а до сваке побједе је лакше доћи са њима“.

Кузмић се осврнуо и на квалитете Басконије.

"Одлична екипа, тренер Перасовић добро познаје и град и клуб, сада имају неколико лошијих резултата. Шенгелија је ту већ дуго игра добро, довели су Хенрија и Шилдса, Стаускаса право из НБА лиге, Ерик је освојио Еврокуп са Дарушафаком. Дип и Фал високи, одлични скакачи, Џенинг је такође ту већ двије и по сезоне. Добра, искусна, физички јака екипа против које мораш поштено да зарадиш побједу,“ закључио је Кузмић.

Меч између кошаркаса Црвене звезде и Басконије игра се у четвртак од 19 сати београдској "Штарк Арени".

(Независне)

Коментари / 0

Оставите коментар