"СМ да рјешава проблем са Трговском гором"

Министар за просторно уређење, грађевинарство и екологију Републике Српске Сребренка Голић изразила је очекивање да ће се нови Савјет министара више укључити у спречавање намјере Хрватске да одлаже нуклеарни отпад на граници у близини Новог Града.

Република Српска 10.12.2019 | 15:14
"СМ да рјешава проблем са Трговском гором"
Голићева је истакла да очекује да ће, као одговор на овај проблем, бити формиран експертски тим људи који се баве нуклеарном физиком и хемијом

У завршној ријечи у Народној скупштини Републике Српске, која је размотрила Нацрт закона о измјенама и допунама Закона о заштити животне средине, она је нагласила да ће се Српска и становници у сливу ријеке Уне борити до задњег да спријече ову намјеру Хрватске.

Посланик посланичке групе "Заједно за БиХ" Сенад Братић сматра да приоритет унутрашње, а посебно спољне политике новог Савјета министара треба да буде спречавање намјере Хрватске да одлаже нуклеарни радиоактивни отпад на Трговској гори у близини Новог Града.

"Овај својеврстан чин припреме агресије Хрватске на сусједну БиХ и Републику Српску као њен саставни дио мора бити спријечен", истакао је Братић, током скупштинске расправе о овом нацрту закона.

Народна скупштина Републике Српске размотрила је Нацрт закона о измјенама и допунама Закона о заштити животне средине којим се стварају додатни услови за успостављање ефикаснијег система за њену заштиту на територији Српске.

(Срна)

Коментари / 8

Оставите коментар
Name

П

10.12.2019 16:22

Госпођо Сребренка, ово је осјетљиво питање. Да ли сте затражили шта о овом мисли ваш савјетник, вјечни и неуништиви Мирко Којић. Он је неуништив али је зато уништио Србац. У ствари, драга госпођо, знате ли ви уопште да вас савјетује Мирко, да ли су вам рекли да вам је савјетник једна људска громада? И извините што је "ви" , "ваш" малим словом, нисте заслужили велико.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Пренос надлезности

10.12.2019 18:27

Колико је битно Сребренки да ријеси питање "Трговинска гора" говори цињеница да га није смјела упутит у Пресједниство БиХ као једино надлезно за спољну политику.

Name

ре Пренос надлежности

10.12.2019 19:37

Браво, потписујем

Name

Нови Град

10.12.2019 16:23

Поштована министрице, па Предсједништво БиХ је једина адреса која евентуално може нешто учинити у вези са "Трговском гором"

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре Нови Град

10.12.2019 18:22

Лаксе је пребацит на СМ него да јој се мили преЦједник замјери са цоколиндом и херцеговацким зетом који има богатог пунца...

Name

СМ

10.12.2019 16:33

А ко це рјесавати Пељески мост????

ОДГОВОРИТЕ
Name

НОВИ ГРАД

10.12.2019 18:10

Једина и искључива адреса за оспоравање Трговске горе односно касарне Черкезовац као локације за складиштење радиоактивног отпада из Не "Кршко" је Предсједништво БиХ... А њих, поготово српског члана изгледа боли нека ствар и за Новим Градом и за комплетним Поуњем.... Издани смо и продани.... Не знам шта ћемо и како даље, овај крај ће замријети скроз... А идуће године ћете имати образ тражити глас од овог народа?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Боки

10.12.2019 18:26

Овај сазив СМ је такав да ће решавати само свој интерес, а никако интерес РС-а.

ОДГОВОРИТЕ