Кривична пријава против Вучића и његовог брата

Потпредсједник Главног одбора Српске напредне странке, Милош Вучевић, поднијеће сутра кривичну пријаву против предсједника Србије Александра Вучића и његовог брата Андреја Вучића због навода о њиховој повезаности са власником имања "Јовањица" на коме је пронађена марихуана. Кривичну пријаву поднијеће Републичком јавном тужилаштву сутра у 10 часова, саопштила је СНС.

Србија 08.12.2019 | 19:05
Кривична пријава против Вучића и његовог брата
Вучевић је раније данас изјавио да је састављена кривична пријава против предсједника и његовог брата због случаја "Јовањица" и поручио да ће свима у Србији бити јасно шта је истина у тој афери.

"Суштина ове кривичне пријаве је да више нико нема правног простора да не реагује, да се крене у поступке у које треба да се крене, и да сваком у Србији буде јасно шта је истина око 'Јовањице' - да ли је истина да неко из власти помагао и учествовао у томе, да ли има учешћа Александра и Андреја Вучића или су они који су износили те ствари лагали и узнемиравали јавност, и верујем да онда морају да сносе консеквенце за такво понашање", рекао је Вучевић за РТС.

Вучић је јуче најавио да ће Вучевић у понедељак поднијети кривичну пријаву против њега и његовог брата због случаја "Јовањица", како би се надлежни органи позабавили тим случајем и да се коначно открије истина, а Вучевић је рекао да ће пријава садржати све наводе "којима смо бомбардовани претходних 20 дана и гдје је изношен читав низ оптужби на рачун Александра и Андреја Вучића".

Он је додао да ће у пријави бити све изјаве представника опозиционог Савеза за Србију (СзС) и да ће тужилаштво имати акт по којем би требало да дјелује.

"Када добију кривичну пријаву, не могу да кажу да немају правни моменат да крену у тај процес, да не остане сумња", рекао је Вучевић.

Он је рекао да су у пријави садржани фото-документи, изјаве и линкови, саопштења...

"Сада ћемо то да истерамо до краја, изволите да кренете и проверите чињенице и обавестите јавност шта је тачно", рекао је потпредсједник СНС-а.

(Тањуг) 

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

Сако

08.12.2019 18:31

Добро осмисљена Вуцицева игра. На крају це сви заглавити а он испасти постен

ОДГОВОРИТЕ
Name

ВАЛТЕР

09.12.2019 08:38

Зашто кривична пријава само због марихуане и канабиса кад има довољно доказа за много тежа кривична дјела као и за његовог пријатеља а нашег омиљениг Вође!

Name

Wоw

09.12.2019 08:35

ма повраца ми се на вас!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Јами

18.12.2019 14:30

Је ли Вођа дислоцирао преко двјеста предузећа из Сарајева у Србију деведесетих година, гдје су голфови завршили из ТАС-а, алуминијум из Мостара, је ли Вођа оснивао фиктивне фирме и узимао народу новац без икаквих обавеза према држави итд......