"Ђоковић је највећи свих времена"

Познати тениски стручњак Ник Болитијери, кроз чије руке су прошли много шампиони, сматра да је Новак Ђоковић највеи играч свих времена.

Тенис 07.12.2019 | 13:49
"Ђоковић је највећи свих времена"
Болитијери је током година тренирао и створио велики број легенди попут Андреа Агасија, Џима Куријера, Монике Селеш, Мери Пирс, Марије Шарапове, Јелене Јанковић…

– Новак Ђоковић се креће добро, успјева да се извуче из тешких позиција, одлично сервира и веома је интелигентан у пољу. Он је најбољи и сјајно је опет видјети га на врхунцу игре. Оно што човјека чини шампионом је да побјеђује чак и кад не жели да буде на врху – каже Болитијери који очигледно сматра да тај квалитет недостаје Роџеру Федереру и Рафаелу Надалу.



Американац, који је у јулу напунио 88 година, такође верује да је Серена Вилијамс најбоља играчица до сада.

– Код дјевојака је то Серена Вилијамс. Имао сам ту срећу да радим са многима, али Серена је посебна класа. Њен стил игре је другачији. Она игра тако као да каже, напашћу те од првог поена. Сада има ћеркицу и није у најбољој форми да би могла да удара лоптицу јако као некад. Надам се да ће наћи пут, али та сећања, када сам уз њиховог оца Ричарда, радио са Сереном и Венус, то је било нешто предивно – закључио је Болитијери.

(Српскаинфо)

Коментари / 0

Оставите коментар