Вучић: Србија има довољно снаге да се одбрани

Обезбјеђивањем нових хеликоптера наша војска ће имати довољне снаге за одвраћање од агресије на нашу земљу, изјавио је данас предсједник Србије Александар Вучић на представљању нових хеликоптера Војске Србије, међу којима су и руски Ми-35, преносе Вијести. ба.

Србија 07.12.2019 | 12:17
Вучић: Србија има довољно снаге да се одбрани
„Србија ово никада није имала”, нагласио је Вучић и честитао Војсци Србије и грађанима, рекао је Вучић, преноси Тањуг.

Истакао је да су набављени најмодернији јуришни хеликоптери Ми 35 за које кажу да тешко да имају премца у свијету и захвалио руским пријатељима што помажу Србији да их склопи.

Вучић је додао да јавност може да види на тим хеликоптерима и опрему и ракете, топове 234 милиметара и вођене и невођене ракете и друго.

Предсједник Србије је навео да хеликоптери Ми-17 могу да дејствују и у случају пожара, као и да те летјелице могу да превозе специјалце за десанте и слично.

Како је рекао, посљедњи од хеликоптера Х154 су стигли прије неколико дана.

„Наши војници не живе само за плате”, истакао је Вучић и додао да те плате из године у годину расту.

Како је рекао, припадници војске Србије су увијек живјели за своју Србију и за оно на чему раде.




„Мислим да никада нисмо имали оволико хеликоптера, једино у вријеме бивше Југославије смо могли да кажемо да имамо толико хеликоптера и модерну и убојиту ескадрилу хеликоптера као данас”, казао је Вучић.

Вучић истиче да је то тако не зато што његови претходници нису вољели Србију, већ зато што је земља ријешила питање јавних финансија захваљујући тешким реформама.

„Када погледате како машине изгледају, јасно је зашто кажу да су страх и трепет и зашто их називају ђавоље кочије. Оне за нас то нису, већ да чувају наше небо”, рекао је Вучић и додао да је сретан и поносан што су у саставу Војске Србије.

(Вијести)

Коментари / 5

Оставите коментар
Name

Ок

07.12.2019 17:33

Свака цаст моцна масина

ОДГОВОРИТЕ
Name

Милан

07.12.2019 22:37

Ко хоце да напада најјацу екомију европе

ОДГОВОРИТЕ
Name

...

08.12.2019 01:12

Ко ће већ једном одговорити шта је са стотинама хеликоптера, тенкова, авиона, који су повучени у Србију након распада СФРЈ? Ко је на том послу убио милијарде и милијарде, да би се данас Србија хвалила с неколико хеликоптера, од којих су 2 већ прилично застарјела технологија?

ОДГОВОРИТЕ
Name

буха

08.12.2019 01:19

Ко це тебе да нападне?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Рале

08.12.2019 09:18

Макета за стадион.

ОДГОВОРИТЕ