Припадник "Србске части" шамарао и претио младићу

"Још једном будеш ли нешто рекао. Поменеш ли било кога од нас, било кога, одвалићу те!".

Србија 06.12.2019 | 22:59
Припадник "Србске части" шамарао и претио младићу
Овако је викао један од припадника ултрадесничарске организације "Србска част" док је шамарао младића, који је у том тренутку, судећи по снимку који је добила редакција "Блица", био на коленима пред насилником.

Напомињемо, видео може бити узнемирујући: 



Како "Блиц" незванично сазнаје, младић ког на снимку шамара и малтретира један од припадника "Србске части", такође је био припадник ове екстремистичке организације познате по честим насилним испадима и хапшењу због организованог криминала.

Према незваничним информацијама младић са снимка је, представљајући се као припадник "Србске части" и носећи дуксерицу са тим обележјем, насрнуо на непознатог младића. За ово су сазнали "опасни момци", виши у хијерархији организације, и решили су, као и увек, да ствар "узму у своје руке".

Са камером упаљеном у рукама, за сада непознати, припадник "Србске части" претио је, шамарао и вукао за уши младића који је клечао пред њим и извињавао се за све. Како сазнајемо, до инцидента је дошло у Инђији.

 Од сад кад ме видиш, или било кога од нас, другом страном улице да си прошао! Јел ти јасно?! Ми не постојимо за тебе - говорио је насилник из "Србске части". Преплашени младић на то је одговарао са: "Јасно".

Након тога терали су га да се извини људима и да побрише све њихове слике са друштвених мрежа.

- Све да си избрисао! Добио си шансу и пружили ти све, а ти се зај*баваш са нама. Пази шта радиш! Данас се нисмо видели - рекао је насилник док је преплашени младић гледао у под.

Како сазнајемо у МУП-у, овај случај није пријављен полицији.

- Случај до сада није пријављен полицији - рекли су кратко за "Блиц" из МУП-а. На питање да ли ће, након што је МУП-у редакција "Блица" послала овај снимак, бити покренута истрага - нисмо добили одговор.

Пронашли малолетника, па му у његовој кући претили и глумили полицију

Подсећања ради, пре непуна два месеца друштвене мреже преплавио је снимак у ком су, такође, главни актери били припадници организације "Србска част" .

 Наиме, велика прашина подигла се на друштвеним мрежама када је објављен видео снимак на ком се може видети како младић брутално удара свог коња. Корисници друштвених мрежа одмах су најоштрије су осудили понашање помахниталог младића, а на његов рачун стигао је низ увредљивих коментара.

Међутим, уместо да случај пријаве полицији која би требало да се бави оваквим случајевима, припадници контроверзне организације "Србска част" одлучили су да узму закон у своје руке и обрачунају се са тинејџером за кога се испоставило да има 17 година.

Тако се на видео-снимку може видети како Бојан Стојковић, један од оснивача ове организације, са својим људима обученим у мајице са логоом организације, најпре трага за младићем у ромском насељу Црвена звезда у Нишу.

Када су га пронашли, припадници "Србске части" покушали су да га "преваспитају", терајући га да у камеру каже како му је жао што се на тај начин опходио према животињи.

Иако су други корисници мрежа сагласни у томе да је малтретирање било које животиње од стране било кога недопустиво, кроз велики број изражена је забринутост да би овакви поступци којекаквих организација могли да се отргну контроли.

Ко су припадници "Србске части"

"Србска част" се на друштвеним мрежама профилише као хуманитарна и друштвена организација, међутим неки врло дискутабилни потези ове организације и њеног оснивача Бобана Стојковића ни мало немају хуманитарни карактер, те су о деловању ове окупљене групе писали и светски медији.

Стојковић је, иначе, један од вођа "Србске части", а други је својевремено био "Игор Билбија", који је како су медији раније пренели, већ хапшен због проституције, рекетирања и организованог криминала.

Националисти или паравојна формација

"Гардијан" је прошле године позивајући се на босанске медије писао о њој као паравојној формацији председника РС Милорада Додика, док је сарајевски "Журнал" објавио да су чланови организације, регрутовани у српском подземљу.

Према подацима Агенције за привредне регистре (АПР) "Србска част" је удружење основано 2014. године у Нишу, а има свој огранак и у Републици Српској. У њиховом статуту наведено је да за циљ имају подстицање младих за "активно учешће у друштвеном животу", промоцију европских вредности, унапређење активности и промоције Канцеларије за младе...

Јавности је за око запао и Инстаграм профил Бојана Стојковића, посебно фотографије на којима позира са пушком, без мајице или са фантомком на глав

(Блиц)

Коментари / 32

Оставите коментар
Name

Милан

07.12.2019 06:42

Теско народу којег стите криминалци.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Нарко дилери

07.12.2019 08:35

Српска цаст су нарко дилери и убице. Под покровитељством Клептомана. Нема народа на свијету који је висе обесцасен од Срба. Страсно.

Name

србин

08.12.2019 18:56

Какве везе ти хулигани имају са српством а поготову..цасним..србством

Name

Њоња

07.12.2019 07:34

Српски отпад а не част.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Тако је!

07.12.2019 08:35

Ови сарадјују са лазним ветеранима у Бањалуци.

Name

Јаффа

07.12.2019 07:46

Они су мафијаши поданици, само прљају име СРПСКО!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Игипоп

07.12.2019 10:00

А ко је то користио Срспко а да није упрљао?

Name

Баја

07.12.2019 07:46

Српско смеце!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Марко

07.12.2019 08:20

Медју нама се накотили фасисти. Ми то толерисемо и мислимо како је то добро. Па то је „србска цаст“. Заборављамо да фасисти знају само за насиље. Кад нас поцну убијати бит це касно. Ваљда нам тако и треба.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре:

08.12.2019 01:21

Ово су класични кримоси трећег ранга - кокошари. Какав црни фашизам помињеш? Научи мало дефиницију фашизма и одакле потиче. Немој се фрљацати изразима о којима не знаш ништа!

Name

Адвокат

07.12.2019 08:34

Ни послије тридесет година ништа се није промијенило

ОДГОВОРИТЕ
Name

Марко

07.12.2019 09:21

Овај олос и слицни њима правили су највисе злоцина у име србског народа а ли на залост власт такве подрзава јер је и сама олос

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре Марко

07.12.2019 13:05

И веци дио народа их подрзава.

Name

Нострадамус

08.12.2019 10:37

Гријесис вецина народа их не подрзава сем ако нису присиљени.Јер треба да знас да су ипак Срби њима први на удару исто као сто су Босњаци разним вехабијама Салафистима и другима први на удару.

Name

Мујо

07.12.2019 11:35

Кад се сјетим у Сарајеву давно Својих уцитеља и професора лијепих и честитих људи Срба И кад сад гледам Српске јунаке и клосаре да се силе и бахате Би одмах заплако

ОДГОВОРИТЕ
Name

Овако

07.12.2019 13:58

Па можеш их се само сјећати, јер их је прије рата било 120 000, а сад их ина тек 5 000, и то су претежно стари људи. Извршили сте прогон и геноцид над људима у Сарајеву.

Name

ре овако

07.12.2019 14:41

Ту мантру мозес понављати док си зив, и сам у њу не вјерујес.Поздравио те Обрван .

Name

ре овако

07.12.2019 22:44

Чудан неки геноцид, у којем људи ископавају гробове како би кости пренијели.

Name

ре ОВАКО

08.12.2019 00:03

Сарајево прије рата 600 хиљада становника од којих је, како ти тврдиш, 120 хиљада протјераних Срба...Бањалука прије рата 200 хиљада, од тога 95 хиљада протјераних несрба.То је пријатељу пола града.Престаните кењат и од себе стално правит жртву.Знају и у Сарајеву и у Бањалуци шта је и како је било...ТАЧКА !!!! Данас Сарајево пуно Санџакљи а Бањалука пуна кркана из Дрвара, Мркоњић града, Лакташа и осталих вуко.ебина !!!!

Name

дзоо

08.12.2019 07:18

За ре@друзр ко је протерао те твоје Србе твоји хероји на целу са обрвасом и Карадјицем,знасли да толико срба нема у Добоју колико ти написа то су све са околних цука.Цестити и паметни Срби су остали зиве као и сви Сарајлије имају плату дупло вису него ти.Распитај се како је обрвас преко Босњака куповао Србске некретнине у Сарајеву е ради Тога вас је навукао на танк лед сад узивај те по цукама и Том васем И сарајеву !!

Name

Мујо, болан

08.12.2019 15:16

Какве везе имају ови криминалци са нормалним људима, професорима итд.?

Name

Будала као и ти

07.12.2019 12:52

Српске сељачина.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре:

08.12.2019 01:26

А ти си грађански господин, јел?! Пљу! Ни један од ових јалијаша не живи у селу и не вријеђај сељаке, него се запитај одакле су ти се у град скотрљали ћаћа и мати, који су те научили да су овакви криминалци с асфалта "сељачине"!

Name

Ре Ре

08.12.2019 15:20

Браво за коментар! Све некакви господчићи се јављају! Нити су чули за бонтон, нити се знају понасати! Довољан је коментар који их одаје! Злобни комплексаши!

Name

Сигурно да

07.12.2019 20:23

Честитим Србима је срамотно да се ови криминалци ките србском чашћу. Можда ови момци све имају, али част сигурно НЕ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Марко

07.12.2019 21:39

Предводник "Србске части" у Републици Српској је веееелики Билбијин пријатељ Насер Орић, има заједничка фотка!

ОДГОВОРИТЕ
Name

На градилиште наркомани

07.12.2019 22:09

Дрогераси ,, напушени манијаци , обукли мајице , ошишали се , ставили крст да могу блатит српски народ ето како су они прави Срби и они це гиворит о српству . Срамотно ста допуштају да блате Ј каљау српски народ на такав понижавајући начин . Ако су веће неке дасе зашто не помажу старије особе , не иду на грађевину и праве куце онима којим би добро дошла помоћ . Да мозда неком старом Србину нацјелају дрва . А не да шамарају они који нису ни криви ни дужни . Ухватите се посла Марво неписмена

ОДГОВОРИТЕ
Name

То није српска част то је српска срамота

07.12.2019 22:24

За српску част би боље било да се ухвате хуманитарних послова , да помажу старим и неизмоглом особама , да им припреме зимницу , Да се побрину за храну и огреб. Можда поправе неком и кров ако фали који цријеп. Донесу воде. Тако нешто би било корисно ла да се каже да представљају Српску част а не да Шамарају малољетнике и иживљавају се на недужном народу. То није српска част то је српска срамота

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бојан

07.12.2019 22:32

Лик промовисе своје мајице,све је то сминка да прода коју мајицу,нигдје ту нема цасти,нула бодова,.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Жестока патологија

09.12.2019 07:15

Лудилу овог народа изгледа краја нема.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Маџар

09.12.2019 10:55

Која багра и смеће..??!! Цивилизацијски отпад. Свијет је пун гада, тако завапи и у праву је главни јунак познате приповијетке И.Андрића, слава му и част, којег надомак вароши сустиже и умлати свјетина којој суда ни закона нема.

ОДГОВОРИТЕ
Name

они су

09.12.2019 19:13

додикови синови,он их футерни.

ОДГОВОРИТЕ