Најлепша играчица планете иде у пензију!

Некада најбоља тенисерка света Каролина Вознијацки саопштила је данас да ће завршити играчку каријеру на Аустралијан опену.
 
 

Тенис 06.12.2019 | 22:24
Најлепша играчица планете иде у пензију!
"Професионално играм тенис од своје 15. године и проживела сам невероватно прво поглавље свог живота - 30 WТА титула, прво место на WТА листи, победа на завршном турниру, три наступа на Олимпијским играма, укључујући и ношење данске заставе, освајање Аустралијан опена... Постигла сам све о чему сам сањала", написала је Возњацки.

"Увек сам себи говорила да ћу се повући када више будем желела да радим ствари ван тениса. Последњих неколико месеци сам схватила да има још пуно тога што бих желела да радим... Удаја за Дејвиса је један од тих циљева. Желим да с њим оснујем породицу док заједно путујемо светом и подижемо свест о реуматоидном артритису", додала је шампионка Аустралијан опена из 2018.

Возњацки, која је октобра 2018. године објавила да болује од реуматоидног артритиса, истакла је да одлука о повлачењу из тениса нема никакве везе са њеним здрављем.

Каролина Возњацки је тренутно 37. на WТА листи.

Каролина се у јуну удала за кошаркаша Дејвида Лија.

Она је светски број 1 била 71 недељу, а има и титулу са WТА финала.

Каролина важи и за најлепшу тенисерку света.

Има тек 29 година и оваква њена одлука се може назвати шокантном, јер нико није могао да очекује да ће тако рано у пензију.

(Курир спорт)

Коментари / 0

Оставите коментар