Затајила публика, концерт одржан у празној дворани?

Чланови ансамбла „Бањалучки вез“ приредили су хуманитарни концерт у готово празној дворани србачког Дома културе. Педесетак посјетилаца имало је прилику да уживају у наступу умјетника из Бања Луке који су се упркос малобројном гледалишту трудили да покажу сву раскош музичког стваралаштва. Њима се придружио и домаћи бенд „Другари“. Концерт је организовао Центар за културу и спорт Србац са циљем да се на овај начин прикупе средства за лијечење тешко обољелог дјечака Кристијана Тадића из Разбоја.

Република Српска 06.12.2019 | 19:00
Затајила публика, концерт одржан у празној дворани?
„Иако сала није била пуна, пуно нам је срце јер смо дошли да помогнемо болесном дјетету, изјавио је Небојша Куштриновић, члан  „Бањалучког веза“.

Потпредсједник  ансамбла Данило Поњарац изјавио је да су они који нису дошли на концерт  пропустили прилику да  присуствују врхунском културном догадјају. „Најважније је, ипак, да смо  својим наступом покренули акцију на прикупљању средстава за лијечење  малог Кристијана“, нагласио  је Поњарац.



Чланица  ансамбла „Бањалучки вез“ , Српчанка Нада Плотан није крила незадовољство што овом хуманитарном концерту није присуствовало више градјана Српца.

„Имали су прилику да изадју из кућа и станова и уживајући у музици истовремено покажу  колико су солидарни са онима којима је  потребна помоћ, поготово када се ради о болесном дјетету“, казала је Плотанова.

Директорица Центра за културу и спорт  Србац, Сања Јејинић , након концерта изразила је захвалност учесницима програма али и публици која се одазвала.

„Од улазница и прилога прикупљено је 416  конвертибилних марака  које  ће бити уручена породици  малог Кристијана Тадића. Истовремено позивамо све хумане људе, који су спремни да пруже помоћ болесном дјетету, да се  обрате Црвеном крсту Србац“,  рекла је Сања Јејинић.

Градјани Српца, мора се признати, овога пута нису показали  велику  солидарност, а што је  посебно забрињавајуће, медју онима који су  дошли на хуманитарни концерт  нису били ни многи одборници, функционери, политичари, јавни и културни радници.

(БН/С. К.)

Коментари / 13

Оставите коментар
Name

Милија

06.12.2019 18:07

ово је права слика насег друства. Да је досао неки политицар, не би моглобда се удје. Сто покваренији политицар и веци лопов, то веца гузва.

ОДГОВОРИТЕ
Name

БЛ

06.12.2019 21:15

Да су гусле и шатори уз народњаке и Додиков Гоци бенд уз пјесму гарис ли се мала уз ракију и прасетину било би крцато, то је истина и ниво нас, а ово је жалосно јер је био хуманитарни концерт за јадно дијете. Србацке сељацине ста знају СНСД рокани ста је култура

Name

В И Л И

06.12.2019 18:16

Жалосно, али треба видјети који је разлог, народу је дојадило све.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Рале

06.12.2019 18:21

Комае је до музике.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ништа чудно, нажалост

06.12.2019 18:51

Народу није до пјесме, музике и забаве. Нажалост.

ОДГОВОРИТЕ
Name

босанко

06.12.2019 18:51

цуј нису досли политицари и фумкционери па није одина избора ста се имају увлацити народу у дупе

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бранка

06.12.2019 18:56

Ствари достизу врхунац када ће све да пукне..

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бањалучанин

06.12.2019 19:22

Србац је у сваком погледу водећа провинција у РС. Уосталом, када дођете у ову селендру морате се вратити назад, јер пут нигдје не води даље. Каква провинција такви и становници — заостали провинцијалци. Међутим, Додик је опсједнут Српчанима, па већ двије деценије управљају Републиком Српском. Држе све кључне позиције у земљи

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бања Лука

06.12.2019 20:06

Ово је само показатељ нивоа културе насег народа! Да су којим слуцајем концерт дрзали "Заре и гоци" или "Синови Мањаце" или "Мара и дервентске лоле" не би се могло уци од гузве и народа! Према томе не лупајте глупости, мора проци јос десетине, мозда цак и стотине година док се на овим просторима народ не култивисе!

ОДГОВОРИТЕ
Name

××××××××××

06.12.2019 20:58

Ово је јако залосно да се овако мало људи одазвало.Срамота велика прво за Мали Разбој па онда за цијелу опстину.Да је било дзабно јело и пиће био би одзив пуно веци,срусили би онај дом културе гурајуци се да удју.Али ето сад се показало какво је село Мали Разбој и опстина Србац.Срамота и брука велика.Залосно.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ЗА

07.12.2019 14:06

КО ЋЕ ДОЋИ КАДА ЈЕ РУДОЊА СВЕ ОТЈЕРАО.

Name

Директ

07.12.2019 18:05

Овај накарадни резим смара до те мјере да је сморио све у нама.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Пролетер

10.12.2019 08:35

Није џаба било оно да Српчани нису признавани као свједоци на суду, хаха, па не дају марку за своје дијете како би дали за земљотрес у Панами.

ОДГОВОРИТЕ