Оптужнице које су дате не нуде ништа ново

Оптужнице које су подигнуте за убиство Оливера не нуде ништа ново, све смо то већ чули, и то је оно што обесхрабрује и не улива наду.

Србија 05.12.2019 | 21:55
Оптужнице које су дате не нуде ништа ново
На основу голготе коју сам већ прошла са Оливером, сумњам да на Косову може да се спроведе праведно суђење – каже за Блиц Милена Ивановић, удовица убијеног лидера Грађанске иницијативе “Слобода, демократија, правда” Оливера Ивановића.

Милена Ивановић напомиње да је очекивала нове податке у оптужници и доказе, али да је разочарана што се то није десило.

– То су све нека нагађања, а оно што ја хоћу, желим и за шта ћу се борити док год сам жива јесте да сазнамо имена убица, али и наручилаца Оливеровог убиства. То је моја порука за све оне који се баве истрагом, и са једне и са друге стране. Све ово што се дешава ми не улива наду, мислим да је много различитих ствари умијешано, да је у питању игра, која није искрена, а промијенићу мишљење када се саопште имена убица са све доказима – напомиње она.

Указује да је око објављивања ове оптужнице доста нелогичности.

– Само се вртимо укруг. Прво кажу да је Милан Радоичић главни оптужени, а онда њега нема у оптужници. Појаве се нека имена, па се затим та иста имена више не спомињу. Доста је нелогичности, доста је ствари које се не поклапају, а сви желимо и очекујемо да се престане са спекулацијама, манипулацијама, комбинацијама и препуцавањима и свим стварима које су се десиле послије убиства, а које су биле веома тешке за породицу – напомиње Милена Ивановић.

Већ два пута је, како објашњава, давала изјаве истражним органима на Косову и органима у Србији, али истиче да и даље сама води истрагу о Оливеровом убиству. 

– Научила сам да вјерујем само себи, да будем неутрална и као неко ко је годинама живио са Оливером, разговарам са свим људима који могу да ми помогну да склопим причу – истиче она.

На констатацију да је у јануару рекла да много ствари зна, о којима шира јавност није обавијештена, и питање да ли може сада да каже до којих је све информација дошла, одговара:

– То не могу да говорим да не бих угрозила себе. Трудим се да прикупим што више сазнања и видјећемо докле ће она на крају да ме одведу.

Због погоршаног здравственог стања и повишеног крвног притиска прексиноћ је примљена на болничко лијечење Силвана Арсовић, секретарица Оливера Ивановића. Против ње је, и још петоро Срба, косовско Специјално тужилаштво подигло оптужницу за умијешаност у убиство лидера Грађанске иницијативе СДП.

Милена Ивановић, међутим, каже да је сумануто то што се Силвани Арсовић дешава.

– Сумануто је да је та жена оптужена за Оливерово убиство. Оно што ја сигурно знам, а ја сам неко ко је са њим провео много година заједно, јесте да је она један од ријетких искрених пријатеља и није ми јасно шта значи читав овај процес против ње. Могу да гарантујем да нема никакве везе са оним што јој се ставља на терет – каже Милена Ивановић.

Шест хитаца у леђа

Оливер Ивановић убијен је мучки, са шест хитаца испаљених у леђа, 16. јануара испред своје странке у сјеверној Косовској Митровици. Сахрањен је два дана касније, у Алеји заслужних грађана у Београду, а на вјечни починак испратило га је више хиљада грађана, бројни политичари и јавне личности. Опело је служио владика рашко-призренски Теодосије, а присутан је био и патријарх српски Иринеј. Опроштајни говор одржала је његов пријатељ и ученик, каратисткиња Тања Петровић. Делегацију Владе Србије на сахрани предводили су премијерка Ана Брнабић и директор Канцеларије за КиМ Марко Ђурић.

(Српскаинфо)

Коментари / 0

Оставите коментар