Закон о високом образовању потребан Српској

Посланик СНСД-а у Народној скупштини Републике Српске Дражен Врховац сматра да је нацрт закона о високом образовању један од најпотребнијих закона у Српској.

Република Српска 05.12.2019 | 12:11
Закон о високом образовању потребан Српској
Током обједињене скупштинске расправе о нацртима закона о високом образовању и о обезбјеђењу квалитета у високом образовању Републике Српске, Врховац је истакао да се мора подићи ниво љествице која ће донијети квалитет у високом образовању.

Посланик СНСД-а Гордана Тешановић изразила је очекивање да ће Нацртом закона о високом образовању бити понуђена нова рјешења у овој области у Републици Српској.

"Радује ме чињеница да је скупштински Одбор за образовање, науку, културу и информисање усвојио закључак којим се овај нацрт закона упућује у јавну расправу у трајању од три мјесеца како би се добио што квалитетнији приједлог закона", рекла је Тешановићева.

Посланик СДС-а Жељко Бабић рекао је да је Нацрт закона о високом образовању важан, јер је високо образовање један од сегмената будућности Републике Српске.

Бабић сматра да овај нацрт закона представља напредак у односу на постојећи Закон о високом образовању

(Срна)

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Пера

05.12.2019 11:17

Високо образовани људи сједе код куце, на бироу, раде у кафицима, на баустели, због цега је онда потребан тај закон? Када у сколама раде странацки ботови, људи који су купили дипломе...итд.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Није него

05.12.2019 11:40

Забијете се и ви ваши закони!

ОДГОВОРИТЕ