Добио отпремнину, па га тужили да је мора вратити

"Булгартабац", власник "Фабрике дувана" Бањалука, судском тужбом против мене тражи поврат новца који сам 2011. године као отпремнину добио од тадашњег власника ове фабрике "Антонић традеа".

Република Српска 05.12.2019 | 07:34
Добио отпремнину, па га тужили да је мора вратити
Истиче то Златибор Кољанчић, бивши радник сада већ затворене бањалучке фабрике, који се пита како је могуће да Бугари туже баш њега, када су и сами, оним радницима које су касније отпустили, исплатили отпремнине, и то по 500 евра по години стажа, што је, како истиче, много више него што је он добио.

"Отпуштен сам у јануару 2011. године и тадашњи власник ми је исплатио отпремнину од 7.900 марака. Наравно, поднио сам тужбу, јер је тај отказ био незаконит. Ту тужбу сам добио, али ми представници 'Антонић традеа' физички нису дозвољавали да уђем у погоне предузећа, односно да се вратим на посао", наводи Кољанчић.

Како додаје, његова бројна настојања да се врати у фабрику у којој је радио од 1986. године остала су безуспјешна, а сада му, како каже, нови власник досипа со на рану.

"Дакле, онемогућено ми је да радим, иако сам бившег власника, предузеће 'Антонић траде', добио на суду. Нису ми дали да уђем у погоне, јер сам указивао на бројне малверзације у 'Фабрици дувана'. Тада ми је чак и пријећено. И, замислите, сада ми нови власник, 'Булгартабац' тужбом покушава узети оно што сам добио као отпремнину, односно око 7.000 КМ", жали се Кољанчић.

Сматра да је његов случај незапамћен, јер, како сам каже, не зна да постоји још неко ко је добио отпремнину, а затим му је затражено да новац врати. Додаје да се искрено нада да ће суд праведно поступити.

"Ниједан закон нисам прекршио, већ сам узео само оно што ми припада, односно отпремнину која ми је исплаћена", наводи Кољанчић те додаје да је својевремено, док је био предсједник Удружења малих акционара "Фабрике дувана" Бањалука, указивао на то да нови купац заправо жели да се домогне најатрактивнијег земљишта у РС, а производњу да угаси, што се, каже, на крају и обистинило.

Наши покушаји да став добијемо од предузећа "Антонић траде", некадашњег власника "Фабрике дувана" Бањалука, али и од новог власника, компаније "Булгартабац", остали су безуспјешни.

(Независне)

Коментари / 0

Оставите коментар