Није чудно што већи број људи одлази одавде

Да бисте данас опстали на овим просторима, треба да будете спремни да радите неколико послова, јер један није довољан за живот. Најчешче и тај један је тешко наћи. Значајан број људи има само један оброк дневно, друштво се промијенило, па не чуди чињеница да све већи број људи одлази, искакнуто је у емисији “Глобално” БН ТВ.

Република Српска 04.12.2019 | 22:37
Није чудно што већи број људи одлази одавде
Много људи је отишло са ових простора и још много жели да оде, показују статистике. Тако нешто и не чуди, ако се зна да није мали број оних који имају један оброк дневно.

“Ако негдје може да има три оброка, да свом дјетету приушти та три оброка, ја потпуно разумијем тог човјека. Мислим да дио људи заиста иде трбухом за крухом, а како је рекао владика Григорије скоро, иде мозгом за достојанством”, каже Ђорђије Андрић – Жорж, пјесник и продуцент серијала „Дневњак”.

“Познајем људе који имају новац, а желе да оду, јер се друштво промијенило. Дакле, није више ни новац битан колико су се људи искварили, колико је друштво отишло погрешним путем”, сматра Лука Максимовић, екс Бели Прелетачевић.

Да бисте данас опстали на овим просторима, треба да будете спремни да радите неколико послова, јер један није довољан за живот. Најчешче и тај један је тешко наћи.



“Много мојих колега, као и ја, поред глуме се баве још неким другим послом. Значи, не може само од глуме да се живи. Доста мојих колега конобарише, ради на трафици и слично. Јако је тешко”, каже глумац Миша Станимировић.

И Лука Максимовић је окренут ка више страна. Бави се музиком и продукцијом, ради молерај и води очеву кафану у Младеновцу. Окушао се и у Швајцарској, радећи на црно четири мјесеца.

“Људи генерално кажу да је тамо тешко, да се ради много. И овдје се ради много, али не знаш за шта радиш, а тамо знаш за шта радиш, тотално је друга врста живота. Опет, ако си побјегао трбухом за крухом онда нема бирања. Радиш, знаш за шта радиш”, каже Максимовић.

Упоредо са масовним одласцима, дешава се и обрнут процес. Они који су отишли сада се враћају и завиде онима што су остали.

Људи имају један утисак, нису рачунали стандард живота. Ишли су за препорукама, за платама које су импресивне овдје, а тамо то није ништа”, каже Немања Миловић, фитнес предавач.

Лука Максимовић за сада нема жељу трајно да напусти земљу, већ осјећа једну врсту обавезе да остане и бори се. О кандидатури за престојеће изборе у Србији још није донио одлуку, а о улози Белог Прелетачевића каже:

“Ми смо јасно дали до знања да свако може да буде Бели, да почне да се бави политиком и прави нешто позитивно за себе, за друштво, али већина је ишла том логиком да им треба неки лидер”.

Била је то добра замисао коју је подржало 350.000 гласова, што је огроман капитал, али који није искоришћен, каже Ђорђије Андрић. Потенцијала и даље има, али треба добро промислити на који начин треба да буде усмјерен, поручено је у емисији “Глобално” БН ТВ.





БН ТВ

Коментари / 12

Оставите коментар
Name

ЛЕОНАРДО

04.12.2019 22:14

Сви смо ми само овце за шишање. Мислим да ће ово још овако трајати а онда ће се поново или заратити или нешто слично. Иначе не може овако остати.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Тоталитаризам

05.12.2019 06:25

Каква се то политика води када људи одлазе?

Name

Владо

05.12.2019 07:27

Како то да нико од политичара није напустио земљу

Name

Ре Леон

05.12.2019 08:49

Неце бити рата, јер неце бити људи за то.

Name

Децко

04.12.2019 22:18

Добро је то јос! Нису сви отисли!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ретро

04.12.2019 22:39

Када би било логике ја бих знао шта ће се даље дешавати али како ствари стоје нико не зна јер логике нема. Кредите који се добијају сваки други дан разграби врхушка а за враћање неће бити ни богатих ни сиротиње. Сви ће побјећи из Земље, једни да изнесу новац а други да зараде гдје га могу зарадити.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Нострадамус

05.12.2019 10:39

Медјутим има рјесење многи мигранти иду преко Западне Европе то су милиони и ЕУ додје као неки прецистац.Неки који буду потребни и квалитетно ЕУ це да задрзи а ове лосе це подстицати да иду за Републику Српску или БиХ.Под подстицајем подразумијевам новцана средства која це опет да покупе наса елита онда елита са огромним богаством и сама напуста те просторе.Оно мало преосталог становниства це бити насој елити као колатерална стета.

Name

јок

04.12.2019 23:05

какви отићи, само се укључити у какве странку и климати главом

ОДГОВОРИТЕ
Name

Рагиб

05.12.2019 07:48

Тако је краљу, то је најуносније.

Name

Зворник

05.12.2019 07:46

Па и на западу ако хоцес нормалан зивот морас имати два посла ниста ново.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Коле

05.12.2019 07:48

Глупо је уопште размишљати остати овде или отићи. Значи остати бити роб за мале паре или отићи и бити роб за веће паре.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре

05.12.2019 10:17

Вероватно те родитељи издржавају---докад.