ПИЦ о локалној самоуправи и мигрантској кризи

- Високи представник у БиХ Валентин Инцко изјавио је да су дводневни састанци Управног одбора Савјета за спровођење мира /ПИК/ у Сарајеву били посвећени локалној самоуправи, те мигрантској кризи и модалитетима њеног рјешевања.

Босна и Херцеговина 04.12.2019 | 17:32
ПИЦ о локалној самоуправи и мигрантској кризи
Он је новинарима изјавио да је на јучерашњем састанку, којем су присуствовали градоначелници, начелници и предсједници савеза општина и градова у Републици Српској и Федерацији БиХ, констатовано да локална самоуправа може бити водећа снага промјена у БиХ.

Инцко је истакао да су поздрављени међувјерски примјери добре сарадње, те да је указано на проблеме локалних заједница који се највише тичу развоја инфраструктуре.

Он је рекао да су састанку Управног одбора ПИК-а који је био посвећен мигрантској кризи присуствовали и директор Граничне полиције БиХ Зоран Галић и директор Службе за послове са странцима Слободан Ујић, који су говорили о недостатку кадра за обављање послова заштите и надзора границе.

Према његовим ријечима, констатовано је да ово мора бити озбиљан задатак институција БиХ, а не само неког ентитета или кантона.

"Ако су Срби добродошли у Аустрију, зашто и они не изађу у сусрет избјеглицама на територији Републике Српске?", упитао је Инцко.

(Срна)

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

Пеки

04.12.2019 16:47

Нису срби уводили ратове по свијету него ви ви иx примајте у своје земље

ОДГОВОРИТЕ
Name

@Пеки

04.12.2019 18:30

Нису по свијету ,хвала богу .

Name

Горан

04.12.2019 17:23

Избеглице из муслиманских земаља нису добродошле у Републици Српској, могу да прођу и оду у Аустрију, рецимо.

ОДГОВОРИТЕ