Палмер са Човићем и Изетбеговићем о изборима у МО

Специјални представник САД за Западни Балкан, Метју Палмер, амерички амбасадор Ерик Нелсон, шеф Делегације ЕУ и специјални представник ЕУ у БиХ, амбасадор Јохан Сатлер, високи представник Валентин Инцко, шефица Мисије ОСЦЕ у БиХ, амбасадорица Катлин Кавалец и отправница послова Амбасаде Велике Британије Рут Висеман састали су се данас са Бакиром Изетбеговићем, предсједником СДА, и Драганом Човићем, предсједником ХДЗ БиХ, и разговарали о хитној потреби одржавања избора у Мостару.

Босна и Херцеговина 04.12.2019 | 16:59
Палмер са Човићем и Изетбеговићем о изборима у МО
Сви присутни сложили су се да се грађанима Мостара предуго ускраћује право гласа и да је потребно подузети хитне кораке како би грађани овог града могли гласати на Општинским изборима 2020. годин, саопштено је из Америчке амбасаде.

Европски суд за људска права (ЕЦтХР), у својој пресуди о изборима у Мостару, јасно је ставио до знања да је Парламент одговоран за рјешавање овог застоја. Као двије странке које су значајно заступљене у Парламенту и које имају снажну базу у Мостару, СДА и ХДЗ БиХ имају посебно важну улогу у проналажењу политички прихватљивог рјешења које се може претворити у закон прије расписивања избора у мају 2020. године.

На овом састанку, представници међународне заједнице изразили су спремност да подрже иницијативе, вођене на локалном нивоу, којима се настоји доћи до компромисног рјешења којим би се грађанима Мостара поново осигурало право да гласају, којим би се одговорило на кршења утврђена пресудама Европског суда за људска права и Уставног суда БиХ и којим би се Мостар одржао као јединствени, мултиетнички град, саопштено је.

(Клиx.ба) 

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Дзоо

04.12.2019 16:42

Тако то ради велики брат !

ОДГОВОРИТЕ
Name

босанко

04.12.2019 17:39

како су оборили носине хахахахахах

ОДГОВОРИТЕ