У Јапану пут свира музику брзином којом возите!

Тим из Института за индустријска истраживања у Хокаиду из Јапана изградио је "мелодијски пут", који аутомобиле користе као "трзалицу за гитару" за пуштање музике док се возите путем мелодије . Односно пут свира музику којом ви брзином возите и како.

Занимљивости 04.12.2019 | 15:59
У Јапану пут свира музику брзином којом возите!
Иначе први пут који свира направила су 1994. године у Данској два уметника.

Национални индустријски истраживачки центар на јапанском острву Хокаидо унапредио је дизајн и креирао тзв. "Пут мелодије".У централном и северном Јапану постоје три музичка трака - од којих један свира мелодију јапанске поп песме.

Обавештење о предстојец́ем музичком интервалу који траје око 30 секунди, наглашава се обојеним музичким нотама насликаним на путу.(слика горе) Симфонија и тонови су различити у зависности од брзине, а циљ је допрети до свести возача да поштују брзину.

Концепт функционише употребом тзв "зареза" који се секу у врло специфичним интервалима по површини пута. Патентни документи дизајна описују као једну врсту "зареза" формиране на путу пута тако да пуштају жељену мелодију.

У зависности од тога колико су удаљени ти "зарези" аутомобил који се крец́е по њима произвешц́е низ високих или ниских нота-тонова омогуц́авајуц́и да да створе тачну мелодију.

Заправо, ако возач жели да чује праву мелодију, мора да вози како је прописано, 50 километара на час. Уколико повећава брзину, музика постаје скоро неподношљива, јер се, у правом смислу речи, деформише и губи се права арија.

Музика је такође намењена упозоравању уморних возача, спречавајуц́и их да заспу за воланом и смањује број саобрац́ајних несрец́а на путевима

Земља "излазећег сунца" је на исти начин "оживела" 33 деонице, али је дала инспирацију и другима, па такве трасе постоје и у Калифорнији и у Новом Мексику ,САД. Да чујемо какву музику производе путеви у неким земљама.

Чини се да су овоим"Путем Мелодије" туристи вец́ импресионирани концептом, делец́и своје видео записе на друштвеним медијима.



Извор: Занимљивостидана.цом

Коментари / 0

Оставите коментар