Човић: Спремна имена за Савјет министара БиХ

Предсједавајући Дома народа Парламентарне скупштине БиХ и предсједник ХДЗ-а БиХ Драган Човић данас је у Сарајеву изјавио новинарима да вјерује да ће након потврђивања именовања за предсједавајућег Савјета министара БиХ, Зоран Тегелтија направити консултације са свим политичким странкама које требају дати имена министара и замјеника министара.

Босна и Херцеговина 04.12.2019 | 14:31
Човић: Спремна имена за Савјет министара БиХ
'Мислим да су сва имена спремна, за све ресоре'', казао је Човић, додајући да, иако је процес провјера законом временски дефинише, мисли да “нема ниједног разлога да се тај временски рок уопште конзумира у цјелини“.

''Вјерујем да смо створили све предуслове данас, уз ову атмосферу, да свакако прије католичког Божића имамо Савјет министара БиХ. Ако ништа друго, да можемо убрзано завршити неке ствари које нисмо у посљедње вријеме успјели завршити, а тичу се огромног броја захтјева, инцијатива и финансијских средстава која су, на неки начин, везана за извршну и законодавну власт у БиХ, а нису се у могућности трошити.

Оно што ће бити моја иницијатива, с обзиром на то да ће представник хрватског народа поновно бити министар финансија, је да идемо са приједлогом прорачуна. Зато би добро било да имамо и Савјет министара БиХ и Парламентарну скупштину БиХ прије нове године'', истакао је Човић.

Подсјетио је да ову календарску и фискалну годину нису "уопште конзумирали прорачун“, него су доносили одлуке о привременом финансирању.

''То би била једна добра порука, да имамо прорачун прије почетка календарске године. Ако то и други разумију, биће добро'', сматра Човић.

На новинарско питање у вези с Владом ФБиХ, одговорио је да се сада разговара о томе.

''Имамо пуно тема које требамо усагласити. Сви чекају вјероватно ко ће и овдје проћи од министара, јер та имена се помало могу и преклапати, на неки начин. Ја сам увјерен да морамо један озбиљан посао урадити у Влади Федерације БиХ, преименовање неких министарстава, нека неуставна министарства уклопити у нека друга, добити нека нова министарства'', навео је Човић.

Додао је да о томе већ разговарају са Странком демократске акције.

''Вјерујем, у неком разумном времену, и ова прича о изборном закону која иде паралелно, да смо је у стању привести крају. Не видим да је то више проблем, поготово што ово што причам за фискалну проблематику, у Федерацији то нормално функционира.

Остаће иста структура странака ангажираних у Влади ФБиХ, Парламент ради, тако да то требамо у једном миру урадити. Позитивно размишљам о томе и вјерујем да нећемо дуго чекати'', казао је Човић.

(Н1/Фена)

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Бањалуцанин

04.12.2019 13:35

Човић криминалац саставља Владу ,гдје образ смеће једно замало те народ није линчовао у Мостару џукело лопивска.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Хос

04.12.2019 14:34

Бас су нам имена битна.Бозе,Бозе,саставе имена и пљацкају нас до следецег мандата а глупи народ опет за њих гласа.