Вучић се састао са Путином у Сочију

Председник Србије Александар Вучић састао се данас у Сочију са председником Руске Федерације Владимиром Путином.

Србија 04.12.2019 | 12:19
Вучић се састао са Путином у Сочију
Двојица председника су се састала у Путиновој резиденцији "Бочаров ручеј", а кратак разговор пред камерама започели су захваљујући један другом на подршци, и говорећи о сарадњи на свим пољима.

Вучић је овом приликом говорио на русуком језику.
 
Како је најављено, двојица председника ће најпре имати састанак у четири ока, а потом ће разговоре наставити с делегацијама на радном ручку који Путин приређује у част председника Србије. По завршетку састанка, Путин и Вучић требало би да се обрате медијима.

Теме разговора, како је сам Вучић рекао, биће сва кључна питања: од Косова и Метохије, ситуације у региону Западног Балкана, до тога како Путин сагледава политичку ситуацију у Европи, Евроазији и целом свету.



Разговараће се и о економији, део разговора биће посвећен сарадњи и заједничким пројектима на модернизацији српске железничке мреже, а велика пажња биће усмерена и на питање гаса. Како је Вучић навео, од Русије очекује помоћ у снабдевању гасом, од којег зависи цела српска индустрија, истакавши да "нас гас постаје кључно питање, јер се не зна шта ће се десити у односима између Русије и Украјине по питању снабадевања гасом, а цела земља може да буде угрожена уколико се та питања не реше са руским партнерима".

Портпарол Кремља Дмитриј Песков изјавио је данас да је посета Русији српског председника важна и дугоочекивана и оценио да су односи две земље савезнички и засновани на партнерском приступу. Он је рекао да ће Вучић разговарати са руским председником Владимиром Путином уз учешће најближих сарадника, преноси ТАСС.

(Блиц)

Коментари / 0

Оставите коментар