Звао мобилног оператера, па завршио у затвору

Полиција је ухапсила јапанског пензионера након што је 24. 000 пута назвао одјељење за кориснике највећег јапанског телефонског оператора, жалећи се запосленима да компанија није поштовала склопљени уговор, саопштила је полиција.

Свијет 04.12.2019 | 08:04
Звао мобилног оператера, па завршио у затвору
Токијска полиција наводи да су прошле недјеље привели 71-годишњег Акитошија Окамота, јер је за осам дана упутио стотине бесплатних позива одјељењу за кориснике главног телефонског оператера КДДИ.

Медији преносе да је Акитоши упућивао хиљаде позива с јавних говорница изражавајући незадовољство радом компаније и притом вријеђајући запослене.

"Тражио је да му се особље КДДИ-ја извини јер није поштовало уговор. Такође је често прекидао позиве одмах након што би назвао оператера", рекао је портпарол полиције.

Ухапшен је због сумње да је "лажно ометао пословање" компаније, рекао је портпарол.

Јапан се суочава са све већим бројем социјалних проблема који настају као посљедица све већег броја особа трећег животног доба.

Полиција извјештава и о томе да старији возачи често узрокују саобраћајне несреће са смртним исходом, а запослени у жељезничком саобраћају жале се на то да их старији путници неријетко вербално и физички нападају.

(Независне)

Коментари / 0

Оставите коментар