Компанија "НЕС" повећава капитал са "МГ-Петролом"

Компанија „Нес“, која је ушла у „Крајинапетрол“ и намјерава даље преузимање тог предузећа, повећала је свој капитал спајањем са друштвом „МГ-Петрол“.

Република Српска 03.12.2019 | 21:00
Компанија "НЕС" повећава капитал са "МГ-Петролом"
У објављеном Уговору о спајању уз припајање наведено је да „МГ-Петрол“ из Мркоњић Града престаје да постоји припајањем друштву „Нес“ из Бањалуке.

Ове двије фирме су сагласне да се припајање изврши са 31. јануаром идуће године, а „Нес“ преузима све раднике „МГ-Петрола“.

„Повјериоци имају право да у року од 30 дана захтијевају обезбјеђење или намирење ненамирених пуноважних потраживања, како доспјелих тако и недоспјелих“, наведено је, између осталог, у Уговору.

Истиче се и да је оснивач „МГ-Петрола“ компанија „Нес“. Према ранијим подацима власник је био Милан Ђукановић, који је сада директор „МГ-Петрола“.

Фирма „Нес“ у власништву је Сретена Кесића, сина бившег директор „Хидроелектрана на Врбасу“ Недељка Кесића. Они су већ уложили милионе марака у покушају да прије хрватске “Индустрије нафте – ИНА” купе бањалучки „Крајинапетрол“.

„Нес” се бави продајом нафте и нафтних деривата. Фирма је основана 2015. године и за четири године постојања, са само три пријављена радника, достигла је приходе од преко осам милиона марака.

(Цапитал)

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

Гојко Савковић

03.12.2019 20:14

Па људи моји сами криминалци владају и харају Р Србском ово постаје све више робовласничко друштво комплет Р Србска власништво криминалца Милорада Додика и његових тајкуна и криминалаца народе шта чекате бог вас убио видите ли куд ово све води биће вам касно за све

ОДГОВОРИТЕ
Name

Око

03.12.2019 20:24

Дјукановиц ради и у Хе Бочцу као прваник...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бл

04.12.2019 10:56

СТАЦЕ ДРУГО НЕГО СЕ БОГАТИТИ ИСИ ЉУДИ ПЕТ СЕСТ ЊИХ СВЕ ПОКУПОВАЛИ ОД ЦЕГА ОД ПОСЗЕНОГ РАДА ЗАКОН О ИМОВИНСКОМ ПОРЈЕКЛУ ОДМА ТРАЗИТИ УСИТИСЕ СЕ

ОДГОВОРИТЕ