"Легенде" добиле новог певача, младог Новосађанина!

Нови певач београдске групе "Легенде" је Новосађанин Никола Зекић (33). Након одласка из бенда једног од најбољих вокала на музичкој сцени Ивана Милинковића, који је започео солистичку каријеру, популарном саставу јединственог израза прикључио се млади талентовани извођач. Завршио је музичку школу, 16 година је свирао хармонику, а имао је и поп-рок групу.

Забава 03.12.2019 | 22:00
"Легенде" добиле новог певача, младог Новосађанина!
- Никола је оно што је потребно бенду, младалачка енергија и "свежа крв" - каже за "Новости" вођа, композитор и текстописац свих песама "Легенди" Зоран Дашић Даша.

- Има занимљиве плесне покрете на сцени, што је већ привукло пажњу публике. Дуго је сарађивао са Меримом Његомир, која нам га је и препоручила. На недавном фестивалу "Београдски сабор", у организацији РТС, освојио је треће место с композицијом Радослава Граића. Тада смо преломили и одлучили да га ангажујемо. Наш услов је био да нови певач воли то што раде "Легенде", да је квалитетан вокал и да је доста млађи. Никола је поп-рок певач, али се одлично сналази и у овој музици. Имало смо заједно неколико ТВ наступа и изненађен сам колико смо позива добили за гостовања из целе бивше Југославије.

Али публика ће морати још мало да сачека. Група "Легенде" тренутно са Николом Зекићем снима нове песме, али и композиције одраније које никад нису објављене.



- Никола тренутно увежбава репертоар, ускоро ћемо кренути са промоцијом нових песама, а крајем јануара и са живим наступима - истиче Даша. - Он је сјајан младић, потиче из дивне, традиционалне породице. Није почетник у овом послу, имао је бенд са којим је наступао по клубовима. Надам се да ће нас они који воле наше песме, волети и даље. Не желим да га упоређујем са Иваном Милинковићем, који је оставио велики печат док је био са нама, али та прича је завршена. Идемо даље. Иван се определио за соло каријеру, а на нама је да и убудуће негујемо "Легенде" као бренд, али и добру и квалитетну песму која се ослања на традицију. Важно је да људи схвате да "Легенде" нису престале да раде и да нико у бенду није важнији од песама.


Мада су "Легенде" до сада одржале 59 концерата у београдском Сава центру, где су у континуитету наступале 25 година, ове зиме се неће дружити са престоничком публиком у плавој дворани.

- Чим песме заживе и публика их прихвати, заказаћемо београдски концерт - обећава Даша.

- Надам се да ће то бити на јесен следеће године.



Извор: Ало.рс Фото: принтсцреен

Коментари / 0

Оставите коментар