Лукашенко је један од ријетких правих пријатеља

- Предсједник Србије Александар Вучић истакао је данас да је шеф бјелоруске државе Александар Лукашенко један од ријетких правих пријатеља Србије, који је то показао све вријеме од када је на челу Бјелорусије и поручио да ако двије земље буду радиле више заједно, биле посвећене заједничким пројектима, сарадњи, да ће будућност њихових односа бити још боља.

Србија 03.12.2019 | 16:34
Лукашенко је један од ријетких правих пријатеља
"Нећемо заборавити што је неко у тешким тренуцима урадио за Србију. Лако је бити пријатељ у добром, у тешким временима се препознају прави пријатељи. Имали смо мали број таквих пријатеља, а један од ретких је Лукашенко", објаснио је Вучић, одговарајући на питање бјелоруског новинара да ли се данас Срби сјећају шта је било прије 20 година и шта је бјелоруски предсједник тада учинио за Србију, те да ли то има икаквог утицаја на избора бјелоруских, кинеских или европских производа.

"Нисам сигуран да сви знају о томе, па ћу прво то рећи, а онда прећи на рационални део шта је то што Срби купују. Лукашенко није само дошао 1999. у нашу земљу, већ је понудио велику помоћ српском руководству, председнику Милсосевићу. Био је један од храбрих људи који је понудио помоћ белоруских јунака који били спремни да долете на територију Србије. Био је спреман да то уради иако би морали да прелете НАТО земље. Њихови храбри пилоти су били спремни да дођу и оставе нам своје авионе", подсјетио је он.

Не улазећи у детаље да ли је била паметна или недовољна паметна одлука нашег руководства, како је рекао Вучић, у посљедњем тренутку и послије много разговора са бјелоруским руководством отказан је долазак бјелоруских МИГ-ова.

Што се тиче питања шта Срби купују, каже, и купују оно што је јефтније и квалитеније.

Вучић је, при томе навео како се много тога јефтинијег и квалитетнијег може да се пронађе у Белорусији и као примјер навео да он лично обожава бјелоруску чоколаду.

"Дана сам добио много сухомеснатих производа из Белорусије, уз величанствену икону Светог Николе, славе породице ВУЧИЋ. То је посна слава, али те производе можемо јести три дана касније", похвалио се поклоном предсједник Вучић и изразио увјерење да ако две земље буду сарађивале више, да ће и грађани већу пажњу придати бјелоруским производима.

„Купили смо не мали број белоруских машина, за ватрогасце и копове у Бору. Спремни смо и у будућности. Код нас су тендерске процедуре, али смо увек спремни да пронађемо начин да, ако је иста цена и квалитет, купимо белоруске производе. Знамо колико ви педантно, чисто, и озбиљно радите", рекао је Вучић.

Позвао је белоруске компаније да више производа извозе у Србију и рекао да је он као председник Србије и човек који воли Белорусију, поштује белоруски народ, увек спреман да позове грађане да пробају ту чоколаду, и да виде да ли те машине могу да остваре што траже.



(БН/Тањуг)

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Дзоо

03.12.2019 17:10

Е нека нам је драги Бог на помоци тек сад видим да нема спаса. Овај са Додиком изазва це опет неке бомбе!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Неђо.3.12.2019

03.12.2019 18:09

Дзоо-непричај глупости,једини који је за време рата дошо у Србију..