Младићу који је избо колегу 10 година затвора?

Студенту Електроског факултета у Нишу Б. С. (19), који је ухапшен због сумње да је 29. новембра око 10. 15 часова два пута ножем убо колегу са факултета Ј. М. (19) у главу, а студенткињи Ј. С. (19) задао један ударац у тијело, након саслушања у тужилаштву и суду одређен је једномјесечни притвор.

Република Српска 03.12.2019 | 08:16
Младићу који је избо колегу 10 година затвора?
Он се сумњичи за кривично дјело тешко убиство у покушају за које је, уколико се на суду докаже кривица, запријећена казна од најмање 10 година или од 30 до 40 година.

– Притвор осумњиченом је одређен због постојања особитих околности које указују да ће у кратком временском периоду довршити покушано кривично дјело, као и јер је за кривично дјело које му се ставља на терет предвиђена казна од најмање 10 година затвора, а начин извршења и тежине посљедица су довеле до узнемирења јавности које је може угрозити несметано и правично вођење поступка – каже портпарол Вишег суда у Нишу Ана Гајић Ристић.

Студент Б. С. се осим за покушај тешког убиства колеге са факултета Ј. М. терети и за насилничко понашање јер је ударио студенткињу Ј. С.

Како је Блиц писао, мотив напада који се одиграо у холу факултета, по свему судећи је патолошка љубомора јер је осумјичени Б. С. био дуго заљубљен у студенткињу Ј. С. Тако је, како се сумња, и одлучио да насрне на њеног момка Ј. М. и њу, иако са овом дјевојком никада није био у вези. 

Након што га је савладало обезбјеђење факултета, у холу је нађен и повећи нож којим је почињен напад, каже наш извор.

Ј. М. је на задобио два убода у главу, иза и испод лијевог уха, али су на срећу повреде биле лаке, док Ј.С. није повријеђена тешко већ је задобила само ударац у тијело, највјероватније дршком ножа или руком.

Према ријечима свједока напада, помахнитали Б.С. је јурио холом факултета вичићи “Је***у вам мајку свима”, док су студенти бјежали и тражили помоћ.

Према незваничним сазнањима, нападач се, након што је савладан, правдао да има психичке проблеме.

(Српскаинфо)

Коментари / 0

Оставите коментар