Одлагање отпада илегално и у Шековићима (ФОТО)

Шума се сијече прекомјерно и неконтролисано, што изазива ерозију земљишта, све више малих ријека убацује се у цијеви како би дворски тајкуни добили новац од субвенциониране цијене електричне енергије, тако уништава рибљи фонд и околина пресушених водотокова који пресуше и нестану, а и смеће се на бројним мјестима одлаже незаконито, на дивљим депонијама, а иза свега стоји новац, лични интереси и профит. .

Република Српска 02.12.2019 | 21:32
Одлагање отпада илегално и у Шековићима (ФОТО)
Неодговорна и отуђена власт не уништава само друштво, државу и народ, већ и природу и животну околину, што након Осјечана код Добоја показује и примјер из Шековића.

Шума је сијече прекомјерно и неконтролисано, што изазива ерозију земљишта, све више малих ријека убацује се у цијеви како би дворски тајкуни добили новац од субвенциониране цијене електричне енергије, тако уништава рибљи фонд и околина пресушених водотокова који пресуше и нестану, а и смеће се на бројним мјестима одлаже незаконито, на дивљим депонијама, а иза свега стоји новац, лични интереси и профит..







Још један примјер великог дивљег одлагалишта смећа долази нам из Шековића. Умјесто да се смеће одвози на главну депонију Црни врх код Зворника, отпад се незаконито депонује на дивљу депонију уз магистрални пут Власеница – Шековићи!?



Годинама начелник општине Шековићи Момир Ристић обећава грађанима и мјештанима насеља Јасиковац да ће затворити и конзервирати дивљу депонију, зауставити одлагање и паљење смећа, али оно се и даље нажалост илегално одлаже уз сами магистрални пут.







Нажалост смеће не одлажу грађани и приватници, већ возила Јавног комуналног предузећа из Шековића. Директорица овог Јавног предузећа Гордана Башић требала би да изађе у јавност и одговори на просто питање – зашто се смеће илегално одвози на дивљу депонију и загађује околина, умјесто на предвиђену локацију, депонију Црни Врх код Зворника?



На крају само треба размислити шта то радимо, имамо ли одговорности према генерацијама које долазе и шта то остављамо у аманет покољенима, опустошену, празну, презадужену и затровану земљу!?

хттпс://небојсавукановиц.инфо/

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

Павле

02.12.2019 21:09

Насу опстину води криминалац

ОДГОВОРИТЕ
Name

Гара

02.12.2019 21:41

Каква власт таква и депонија.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Нису чиста посла

03.12.2019 07:27

А колико се годишње засади нове шуме. Нигдје то не пише. Пошумљавање је увијек била значајна дјелатност у шумарству. Једнака експлоатацији. У пристојним и културним земљама не може се сјећи ако се не засади и више од посјеченог. О пошумљавању у РС-а се баш ништа не пише. Ни слова ни слике у медијима..!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ја

04.12.2019 16:19

Па ко це бити по кафанама ако буду сумари исли у посумљавање?