Митрић добитник статуете "Миша Анастасијевић"

Новинар "Вечерњих новости" Владимир Митрић добитник је статуете која носи име великог српског задужбинара и родољуба Мише Анастасијевића. Ово високо признање биће уручено у четвртак у Народном позоришту у Бањалуци, на завршној свечаности "Пут ка врху" коју традиционално у Србији и Српској организују Универзитет у Новом Саду, агенција "Медиа Инвент" и Привредна комора Војводине.

Србија 02.12.2019 | 19:15
Митрић добитник статуете "Миша Анастасијевић"
Влада Маркановић, директор "Медиа Инвента", каже да се Митрић нашао међу двадесетак добитника, угледних људи из јавног, друштвеног и привредног живота у Српској. Мада је из Србије, у јавном животу, а у посљедње вријеме све више у културном и духовном учествује у Републици Српској, гдје се као посленик медијске ријечи бави истином, која је најбољи савезник за стварање демократскког друштва.

- Више од 30 година присутан је и један од најбољих познавалаца прилика, неуморни и храбри истраживач карактера минулог рата. Вриједно је поменути и да је посљедњих десет година дао велики допринос обнови Вукове спомен-куће у Тршићу, да учествује у акцији да спомен-кућу добије и Филип Вишњић, као да се подигне спомениик краљу Александру у Угљевику - каже Маркановић.

Наш колега Митрић каже да Републику Српску и Србију, као и наш народ који живи на обе обале Дрине, никада није раздвајао. Не само што је рођен крај Дрине, већ сматра да нико и ничим не може да омеђи Србе када је у питању духовни простор.

- Ово су показивали људи од Филипа и Вука до Мише Анастасијевића, чију награду са највећим поштовањем и задовољством примам, у друштву знаменитих људи из Републике Српске, гдје су ме увек људи увек доживљавали, не само као новинара, већ и као свог комшију и пријатеља - каже Митрић.

(БН)

Коментари / 0

Оставите коментар