Сбербанк Бањалука и ове године подржала акцију „Мовембер"

Неформално Удружења грађана "Супербрке" седму годину заредом организује хуманитарну акцију Мовембер у Бањалуци, која има за циљ да се пробуди свијест о мушким болестима, односно у борби против рака тестиса и простате. Сбербанк Бања Лука већ четврту годину за редом подржава ову акцију, која се у мјесецу новембру обиљежава у свијету, и која притом има и хуманитарни карактер.

Република Српска 02.12.2019 | 14:55
Сбербанк Бањалука и ове године подржала акцију „Мовембер"
„Сбербанк Бања Лука је и ове године дио хуманитарне акције „Мовембер, која се као дио свјетске кампање већ седму годину одржава у Бањалуци. „Мовембер“ представља глобалну кампању, која има за циљ да се у мјесецу новембру у што већој мјери пробуди свијест о опасностима карцинома простате и тестиса, те да се у истом периоду прикупи што више средстава за помоћ обољелима од ове тешке болести.

Препознали смо значај ове акције, која је едукативног и хуманитарног карактера, те се и овог  „Мовембер-а“  прикупљени новац уручује двојици момака, који се храбро боре са овим обољењем.„ изјавила је овом приликом Биљана Шева, руководилац Службе маркетинга и комуникација Сбербанк Бања Лука.   

„ С поносом можемо да кажемо да је ово до сада најуспјешнија акција, с обзиром да ове године имамо највећи број партнера. Ове године су у питању два момка Јокић Далибор (1977) из Трна који је отац троје дјеце и бори се са овом болешћу пет година и Мирел Ковач (1987) из Градишке.

Њихова материјална ситуација је јако тешка и у сарадњи са Универзитетско-клиничким центром у Бањалуци одлучили смо да прикупљамо средства како би им бар мало олакшали борбу са овом болешћу.

Велико нам је задовољство што је Сбербанк Бања Лука и ове године уз нас, те што је препознала значај наше акције те се овом приликом још једанпут захваљујемо на донацији која нам је сваке године од великог значаја “ изјавили су ово чланови Неформалног удружења грађана „Супербрке“.  

Мовембер је настао 2003. године у Аустралији међу неколицином пријатеља који су на шаљив начин покушали да пренесу веома озбиљну поруку – превенција карцинома простате. Новембар је тако постао мјесец током којег мушкарци пуштају бркове с циљем подизања свијести о карционому простате и тестиса.

Мовембер је касније, из године у годину, прерастао у једну од највећих глобалних хуманитарних кампању у оквиру које се прикупљају донације и обављају едукације о болести.

(БН)