Јаки удари вјетра у планинским предјелима

Коловози у Републици Српској и Федерацији БиХ суви су или мјестимично влажни, а из Ауто-мото савеза /АМС/ Републике Српске упозоравају на јаке ударе вјетра у вишим планинским предјелима, док слабије магле има на путевима уз ријеке и у котлинама.

Република Српска 02.12.2019 | 08:00
Јаки удари вјетра у планинским предјелима
Из АМС истичу да су учестали одрони земље и камења на коловоз на дионицама у усјецима и поред камених косина и возачима савјетују опрезну вожњу, прилагођену стању и условима на путу, уз обавезно посједовање зимске опреме.

Због минерских радова данас од 9.00 до 15.00 часова, повремено у трајању максимално 10 минута, биће обустављан саобраћај на регионалном путу Источно Сарајево-Требевић-Пале, дионица Миљевићка кривина-Златиште, на локалитету Златиште-Требевић.

Деминирање терена изводи се на радилишту "Клакари Доњи 8, 13 и 14", на подручју општине Брод, због чега долази до привремених обустава саобраћаја на дионици магистралног пута Брод-Оџак у времену од 8.00 до 15.00 часова, у интервалима 30 минута обуставе и 10 минута пропуштања саобраћаја.

На магистралном путу Бијељина-Шепак, у мјесту Патковача, саобраћај се, због радова, одвија наизмјенично, једном траком.

Због реконструкције Моста краља Александра Првог Карађорђевића у Зворнику, измијењен је режим одвијања саобраћаја на магистралном путу Каракај два-Дрињача.

Због санационих радова на магистралном путу Модрича један-Вукосавље /Јакеш/-Подновље-Шешлије-Јоховац-Руданка-Добој-граница Републике Српске/ФБиХ
/Каруша/ измијењен је режим одвијања саобраћаја, уз постављену сигнализацију.

На дионици магистралног пута Јоховац-Руданка измијењен је режим у одвијању саобраћаја, због искључивања и укључивања механизације која је ангажована на изградњи ауто-пута од петље Јоховац до петље Руданка.

На дионици магистралног пута Дрињача-Милићи-Власеница у току је реконструкција коловоза, због чега се саобраћај одвија једном траком, као и на дионици Дрињача-Коњевић Поље.

У току је изградња кружне раскрснице на споју магистралних путева Драготиња-Приједор-Козарац и Козарска Дубица-Приједор, са Улицом 29. новембар у Приједору, због чега се саобраћај одвија успорено, уз привремено постављену сигнализацију.

Због изградње мини хидроелектране, на магистралном путу Котор Варош-Ободник измијењен је режим одвијања саобраћаја.

У току је изградња мале хидроелектране "Крупац" на ријеци Жељезници, због чега се саобраћај на дионици магистралног пута Крупац-граница Републике Српске /Богатићи, на подручју општина Источна Илиџа и Трново одвија наизмјенично једном траком.

У току је постављање интелигентних транспортних система /ИТС/ на ауто-путу Градишка-Бањалука, на локалитету Маховљанске петље, због чега је измијењен режим одвијања саобраћаја, уз привремено постављену сигнализацију.

У току је и постављање наплатних станица "Александровац" и "Нова Топола", на путевима који се спајају из ових мјеста са ауто-путем.

На дионици магистралног пута Брод на Дрини-граница БиХ/Црне Горе /Шћепан Поље/, забрањен је саобраћај за сва возила чија укупна маса прелази 16 тона.

Због оштећења надвожњака код "НИС петрол" пумпе у Трну, саобраћај се преко надвожњака одвија једном саобраћајном траком, док теретна возила не саобраћају.

На дијелу регионалних путева Лукавица и Шибошница саобраћај се због радова одвија уз повремене прекиде.

Због клизишта, једном траком наизмјеничним пропуштањем возила саобраћај се одвија на регионалним путевима Карановац-Кнежево, у мјесту Љубачево, Укрина-Горња Вијака, као и Лопаре /Мачковац/-Челић.

У току су и радови на дионици регионалног пута Шековићи-Цапарде, па се саобраћај одвија наизмјенично једном коловозном траком. На локалном путу Горња и Доња Пискавица, у мјесту Стрике, саобраћај се, због активираног клизишта, одвија једном траком, наизмјенично.
 
Због покретања клизишта, на локалном путу Сводна-Брезици, на подручју општине Нови Град, саобраћај се одвија једном траком. На регионалном путу Површнице-Лопаре саобраћај теретних возила је преусмјерен на путни правац Лопаре-Прибој-Бањ Брдо.

На подручју ФБиХ на ширем подручју Купреса и Шујице повремени су јаки удари вјетра. На магистралном путу Зеница-Немила, кроз тунел "Врандук", током дана саобраћа се двосмјерно од 5.00 до 21.00 час.

У времену од 21.00 до пола сата послије поноћи возила се пропуштају наизмјенично, док је у времену од 0.30 до 5.00 часова саобраћај кроз тунел обустављен.

За вријеме обуставе возила до 7,5 тона укупне масе користе обилазницу кроз насеље Тетово, а возила тежа од 7,5 тона преусмјеравају се на алтернативне правце Добој-Шићки Брод-Сарајево и Жепче-Завидовићи-Олово-Сарајево.

Спорије због радова саобраћај се одвија и на магистралним путевима: Јајце-Црна Ријека /Здаљевац/, Кључ-Петровац /Ланиште/, Сребреник-Орашје /у тунелу Орманица/ и Дољани-Метковић између граничних прелаза.

Нема дужих чекања при преласку границе. Због безбједносних разлога обустављен је саобраћај за теретна возила и аутобусе на граничном прелазу Брчко-Гуња.

Возачи који планирају путовање ван граница Републике Српске и БиХ имају могућност да провјере тренутно стање саобраћаја на граничним прелазима Градишка, Градина, Нови Град, Козарска Дубица, Костајница, Рача, Павловића мост, Зупци, Брод, Шепак и Каракај.

(Срна)

Коментари / 0

Оставите коментар