Севе: Пресуду не признајем, али ћу је поштовати

Након што се затворила у свој стан на загребачком Козјаку кад је сазнала за пресуду судије Тее Голуб, која је старатељство над њеним сином препустила предузетнику Милану Поповићу, Северина Којић ипак је дала први интервју.

Регион 01.12.2019 | 18:47
Севе: Пресуду не признајем, али ћу је поштовати
Открила је како су изгледали сати прије него што је сина у четвртак нешто иза 20 сати предала Поповићу.

"Били смо јако духовити, пивали смо, смијали се, пекли палачинке. Пустили смо Дубиозу. У том сам тренутку само мислила на Александра и да он ништа не осјети. Плачете у другој соби да вас нитко не чује. Морате прегристи своје срце и некако на најбољи начин то учинити и мислим да сам ја направила одличну ствар... Рекла сам му: 'Видимо се у суботу, а онда ћемо растурити на Xбоxу'", испричала је за Јутарњи лист.

Осим што ће сина виђати сваког уторка и четвртка између 15 и 20 сати те сваког другог викенда од суботе ујутро до недјеље навече, Северина ће мјесечно морати плаћати 1.248 куна сваког 15. у мјесецу на Поповићев текући рачун те платити 2.900 куна судских трошкова.

"Све сам очекивала, али само не ово. Истина, бојала сам се, поготово након тог задњег рочишта, и то ишчекивање одлуке је било најгоре. Али, сада ме више ничег није страх. У животу сам доживјела доста ствари због којих сам се најчешће срамила због других, ријетко због себе. Али, то је живот и ово је такођер једно велико искушење које ћу свакако издржати јер мом дјетету требам онаква каква ја јесам, а то је добра, здрава и присебна мајка, без обзира на то што пише у тој пресуди. То су само нека слова и као што је оно Тито рекао: 'Не признајем њихов суд, али ћу га поштовати. Нема ми друге. Ничега се више не бојим'", додала је.

Истакла је да је неколико љекара у налазима писало да њен син не би требало да се врати у Основну школу Матије Гупца, а она школу није могла промијенити без Поповићевог пристанка. Додала је да фотографије свог сина објављује јер је поносна на њега, као што се својом дјецом поносе Лионел Меси и Лука Модрић, те да њој слава не треба.

Нагласила је да Поповић није поштовао судску одлуку да сина треба виђати сваког другог викенда која је донесена кад је Александар имао три године, те првих пет мјесеци од одлуке није ни дошао.

"Првих годину дана га уопће није видио. Није чуо његов први звук, није видио кад је проходао, није желио доћи на крштење. Кад сам га видјела како дарује инкубаторе некој другој дјеци, мени је то било страшно. Он је знао да ме то боли. Али, ја сам направила једну одличну ствар јер сам побјегла из таквог односа", рекла је.

(Јутарњи лист)

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

А

07.12.2019 23:20

Као теско ти пада јадна си ти мајка!

ОДГОВОРИТЕ