Сњежна олуја захватила запад Америке

Најмање једна особа је погинула у невремену које је захватило запад САД, пише "Гардијан".

Свијет 30.11.2019 | 18:14
Сњежна олуја захватила запад Америке
Мушкарац, стар 37 година, погинуо је у Јужној Дакоти када је изгубио контролу над камионом који је возио на леденом путу. Камион је слетио са пута и преврнуо се.

Снажна олуја креће се од Калифорније према истоку. Невријеме је изазвало застоје и блокаде у саобраћају током најпрометнијег викенда у години.

Метеоролози очекују додатне сњежне падавине и лед који би могао да поремети путне планове више милиона Американаца који се враћају кући након празника Дана захвалности.

Ауто-путеви на западу САД су затворени.

Очекује се да ће ноћас и сутра пасти велика количина снијега, али метеоролози упозоравају и на појаву леда и на поплаве.

Национална метеоролошка служба саопштила је да ће путовање у неким подручјима бити немогуће. Посебно лоши временски услови очекују се сутра када се више милиона људи послије празника враћа кући.

Компанија "Ерлајнз фор Америка" саопштила је да се сутра очекује око 3,1 милион путника, што је највећи рекорд икада забиљежен у америчком ваздушном саобраћају.

Временска упозорења издата су на подручју од Монтане до Небраске и Висконсина, а снијег се очекује у дијеловима држава Јута, Колорадо, Монтана и Вајоминг.

Могућ је и вјетар који ће на планинама дувати брзином од 145 километара на час, а у нижим предјелима око 105 километара на час.

Национална метеоролошка служба саопштила је да су три торнада погодила дијелове Феникса, што је прилично необично за Аризону. 

(Срна)

Коментари / 0

Оставите коментар