Заев: Победићемо бићу премијер!

Премијер Северне Македоније Зоран Заев рекао је да ће његова странка, Социјалдемократски савез, победити на превременим изборима у тој земљи.

Регион 29.11.2019 | 09:52
Заев: Победићемо бићу премијер!
Он је такође уверен да ће освојити од 60.000 до 120.000 гласова више у односу на политичке противнике, преноси портал Плусинфо.

"На следећим изборима ћу бити кандидат за премијера. Последње две године смо донели историјске одлуке за нашу државу и не постоји дилема да ли ћемо победити", истакао је Заев у македонском Собрању.

Он каже да уопште не осећа забринутост, јер, како наводи, у актуелним околностима, узимајући у обзир чињеницу да је држава пријатељ са свим суседима и да је подржава цео свет, постоје озбиљна очекивања да ће разлика на изборима бити велика.

"Након победе ћемо се посветити унутрашњим трансформативним процесима који ће се спроводити и у области економије, упоредо с великим историјским питањима земље. То су за мене историјски моменти које ће забележити историја”, рекао је Заев.

Он је такодје навео да прихвата телевизијски дуел са председником највеће опозиционе странке у тој земљи ВМРО-ДПМНЕ Христијаном Мицкоском, те да дуел може да буде реализован у сваком тренутку и онолико пута колико је потребно.

"Коалиција предводјена Социјалдемократским савезом ће победити са разликом од 60. 000 до 120. 000 гласова. Када је реч о оставци након пораза на изборима, о томе нека размишља Мицкоски, јер Социјалдемократски савез размишља о победи”, закључио је Заев.

У Северној Македонији одлучено је да се иде на превремене парламентарне изборе 12. априла, након што су европски лидери одложили почетак приступних преговора са том земљом.

Политички лидери у тој земљи договорили су се да 90 дана пре избора буде формирана техничка влада чији ће задатак бити спроводјење фер и поштених избора.

(Б92)

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

Неђо.29.11.2019

29.11.2019 12:20

Хоћеш ако је народ будала као штосу били досада.Мислим дасу дошли памети.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Боки

29.11.2019 12:32

Наравно, није битно ко гласа него ко броји.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Нострадамус

29.11.2019 14:25

Мозе да побиједи ако промијени име дрзаве у Јузна Бугарска.

ОДГОВОРИТЕ